Γενική

«Το 2013 λήγει το Μνημόνιο και θα το ξεχάσουμε»

Για τις αντιδράσεις βουλευτών που αναμένονται στις 26 Ιανουαρίου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τις φημολογίες περί πρόωρων εθνικών εκλογών και συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, την επίθεση ενάντια στον Γιώργο Παπανδρέου στην Κοζάνη μίλησε με δηλώσεις του στην XanthiNews ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας.

Δηλώσεις Γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχ. Τσαρτσάρα για πολιτικές εξελίξεις

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι έχουν καταθέσει στην ηγεσία της κυβέρνησης σχετικό αίτημα για να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το περιεχόμενο αρκετών νομοσχεδίων, αλλά και τον τρόπο εφαρμογής τους, καθώς διαπιστώνουν, όπως λένε, από τις επισκέψεις στις περιφέρειές τους αγωνία, περίσκεψη και απογοήτευση από τους ψηφοφόρους τους.
Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας δήλωσε σχετικά στην XanthiNews: «Διαφορετικές απόψεις πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Και αυτό δεν είναι κακό το να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αυτή είναι η δημοκρατία».
Ορισμένοι βουλευτές διαφωνούν δημοσίως με ρυθμίσεις που φέρνουν προς ψήφιση στην Βουλή οι υπουργοί, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με το νομοσχέδιο της υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη για την οικοδόμηση σε περιοχές Νatura.
Ο κ. Τσαρτσάρας έχει αντίθετη άποψη για το ζήτημα, λέγοντας: «Μέχρι στιγμής αυτά που έχω υπόψη μου, ενημέρωση υπήρχε όχι μόνο στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής σε όλους τους βουλευτές και μάλιστα όλων των κομμάτων αλλά ακόμη και με τους φορείς. Τώρα αν η Υπουργός Περιβάλλοντος ίσως δεν ενημέρωσε όσο θα έπρεπε τους βουλευτές είναι κάτι για το οποίο θα βρεθεί λύση».
Για το κοινό άρθρο των Γ.Φλωρίδη, Ν.Αλευρά και Κ.Καρτάλη, με αφορμή τον προυπολογισμό του 2011, που δημοσιεύθηκε λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και έδωσε ερμηνείες περί «αντιηγετικής κίνησης» ο Γραμματέας είπε: «Δεν θα το έλεγα αντιηγετική κίνηση. Αυτός είναι ο λόγος του κοινοβουλίου: Κυβερνητικοί βουλευτές κάνουν επερωτήσεις στην κυβέρνηση! Έτσι πρέπει κανονικά να λειτουργεί το κοινοβούλιο».
Στην ερώτηση γιατί ενώ είναι καλή η διαφωνία εντός το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και το ζήτημα της πειθαρχίας στο κόμμα και της διαγραφής ο ίδιος επεσήμανε: «Άλλο η διαφωνία για πολύ σοβαρά ζητήματα όπως είναι η σωτηρία της χώρας και άλλο αν υπήρχε ενημέρωση ή όχι. Στις διαγραφές που έγιναν, το ζήτημα είχε τεθεί νωρίτερα. Αυτή ήταν σαν ψήφος εμπιστοσύνης. Φαντάζεστε να υπήρχαν και άλλοι βουλευτές που δεν ψήφιζαν το νομοσχέδιο για τη σωτηρία της χώρας; Θα έπεφτε η κυβέρνηση την ίδια στιγμή».
Εξάλλου, εκτιμά ότι δεν θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Όσο για το αν η ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει προσφυγή στις κάλπες λέει: «Οι εκλογές θα λύσουν το θέμα; Ίσως θα το επιδεινώσουν. Θα έχουμε αντιδράσεις από κοινωνικές ομάδες, συνδικάτα κτλ.»
Για τις φημολογίες περί τοποθέτησης του Γιώργου Παπανδρέου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε ο κ. Τσαρτσάρας: «Την κα Μπακογιάννη η Ν.Δ. την ονόμασε δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει περίπτωση να τη χρησιμοποιήσουμε σαν δεκανίκι. Τελεία και παύλα. Τώρα όσον αφορά τις φημολογίες αν ο κ. Παπανδρέου θα πάει για Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα σας θυμίσω την δήλωση του ιδίου: «Δεν πρόκειται να φύγω από την Ελλάδα»».
Ο ίδιος πιστεύει για το προφίλ του Έλληνα πολίτη: «Είναι πολύ μα πολύ στριμωγμένος. Το 2011 θα είναι πραγματικά δύσκολο αλλά θα είναι και τα τελευταία ζόρια που θα έχουμε. Το 2012 θα έχουμε ανάπτυξη και το 2013 λήγει και το Μνημόνιο. Υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι αυτά που μας στέρησαν και αυτά που πάρθηκαν από τους συνταξιούχους και από τους χαμηλόμισθους και μισθωτούς, θα δοθούν πάλι πίσω».
Τέλος για το αν το Μνημόνιο αποτελεί ένα βήμα για ένα απώτερο εθνικό σχέδιο ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης είπε: «Με το ΔΝΤ υπέγραψε η Κυβέρνηση ένα Μνημόνιο με το οποίο έβαλε κάποιους όρους για να πάρει πίσω τα χρήματα του. Ή για να δώσει χρήματα. Είναι σπαθί που το έχουμε πάνω στο σβέρκο μας. Το 2013 λήγει και θα το ξεχάσουμε όλοι μας. Όπως δείχνουμε τα πράγματα, οι θυσίες μας πιάνουν τόπο. Το λένε και τα νούμερα».

Σχετικά Άρθρα