Γενική

Έκρυθμη η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης


Συναίνεση; Ούτε για αστεία
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Το θέμα του κλεισίματος του κολυμβητηρίου Ξάνθης κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, προχθές. Τελικώς δόθηκε η διαβεβαίωση από το Δήμαρχο ότι θα ανοίξει μέχρι το Μάιο και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ζήτησα την συμπαράσταση σας και προτάσεις σας για να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις. Πέρα των αυξημένων οικονομικών προβλημάτων (γνωρίζουμε σαν χώρα και σαν άτομα) αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και με τον προμηθευτή των καυσίμων. Έληξε η προηγούμενη σύμβαση. Κάναμε τη σχετική διαδικασία και δεν ήρθε κανείς προμηθευτής. Σας παρακάλεσα να δείτε προμηθευτές για να δώσουν την προσφορά. Δεν ήρθε κανείς και αισιοδοξούμε στην τρίτη και τελευταία στο τέλος του Ιανουαρίου για να έχουμε προμηθευτή και μέχρι τότε να δούμε τις προτάσεις σας για να λειτουργήσουμε το κολυμβητήριο.
…Δεν είναι δυνατόν να ζητάτε από το Δήμο να καθαρίζει τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες. Να βοηθήσετε οικονομικά. Δεν μπορώ να μετακυλήσω το κόστος στους δημότες. Να κάνουμε ψήφισμα για να μας δώσει η πολιτεία αυξημένη χρηματοδότηση. Βρισκόμαστε προ αδιεξόδου. Ο Οργανισμός Άθλησης έχει δημιουργήσει χρέη από τη μειωμένη χρηματοδότηση που πήρε από την πολιτεία και το Δήμο. Είναι πανελλαδικό το πρόβλημα. Δεν λειτουργούν κολυμβητήρια σε μεγάλες πόλεις. Δεν μπορούμε να δώσουμε αμέσως χρήματα».
Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δέσποινα Πατσίδου έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και έλλειψη προτεραιοτήτων προσθέτοντας: «Δεν έχουμε δει ισολογισμούς. Το Δ.Σ. έχει να συνεδριάσει πάνω από 1 χρόνο. Οι δημοπρατήσεις έχουν γίνει με αποφάσεις και έγγραφα; Μιλάμε για ένα έλλειμμα πάνω από 200.000 ευρώ».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Κολλάρος είπε πως η κατάσταση αυτή δείχνει πως στο τέλος θα τα πληρώνει όλα ο πολίτης και όσο αντέχει. Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του κ. Νίκου Ανταμπούφη, επικεφαλής των Πολιτών για την Ξάνθη: «Θα ακολουθήσουν παιδικοί σταθμοί και άλλες υπηρεσίες του Δήμου».
Ο κ. Μανώλης Φανουράκης υποστήριξε πως το κολυμβητήριο πρέπει να δοθεί στον κόσμο που δεν ανήκει σε κανέναν σύλλογο. Ενώ ο κ. Θανάσης Ξυνίδης είπε πως αν όπως λέγεται ο κ. Φανουράκης εκλεγεί πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού βλέπουμε μια φιλοσοφία του για το ζήτημα. Πάντως για τα χρήματα που χρειάζεται για να ανοίξει το κολυμβητήριο μέχρι το Μάιο και ανέρχονται σε 120.000 ευρώ ο κ. Ξυνίδης σημείωσε ότι είναι αντιμισθίες δημοτικών θέσεων!
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ;
Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Θανάσης Ξυνίδης μίλησε για πληροφορίες του που αφορούν σε ενέργειες του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλη Τσέπελη σχετικά με επαναλειτουργία του ΦΥΣΙΣ με το σύστημα της λυματολάσπης και επαφές του με άλλες ΔΕΥΑ της περιοχής. «Δεν ξέρω αν είναι επιλογή της συμπολίτευσης. Δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να παίζουν στο παρασκήνιο. Αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με το ΦΥΣΙΣ. Απαράδεκτη αυτή η τακτική του. Εν αγνοία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ να βάζει τέτοια θέματα;» κατήγγειλε.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του συνεχάρη τις ΔΕΥΑ που κάνουν αυτές τις ενέργειες!
ΔΙΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι δίμηνες συμβάσεις οδηγών στον τομέα της καθαριότητας, λόγω αυξημένων αναγκών.
Ο κ. Γιαγτζόγλου, που ήταν Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την καθαριότητα τόνισε πως δουλεύουν 13 άτομα, ενώ έπρεπε να είναι 16. Και πρόσθεσε πως θα προμηθευτούν νέα αυτοκίνητα στο πρώτο τετράμηνο του 2011.
Ο κ. Κολλάρος τάχθηκε υπέρ των μόνιμων προσλήψεων γιατί οι συμβάσεις δεν εξασφαλίζουν τίποτα στον εργαζόμενο.
Ο κ. Ξυνίδης προέτρεψε τον κ. Γιαγτζόγλου να γίνει δημοσιογράφος: «Περιγράφετε μια κατάσταση που ποιος την δημιούργησε; Ποιος διοικούσε; Δεν ξέρατε ότι θα έχουμε εκλογές; Για όλα φταίει ο Καλλικράτης και εσείς για τίποτα;»

Σχετικά Άρθρα