Γενική

Επίσκεψη παιδιών της ενορίας του Αγίου Θεοφάνους στο Γηροκομείο Ξάνθης

Δροσιά και αγάπη παιδιών στους γέροντες μας
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Άγιες μέρες Χριστουγέννων και το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο. Αυτό έπραξαν παιδιά της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Θεοφάνους, επισκεπτόμενα το Γηροκομείο Ξάνθης.
Ο π. Πέτρος μίλησε στην εφημερίδα μας για αυτήν την πράξη αγάπης: «Σαράντα παιδιά της ενορίας μας βρέθηκαν στο Γηροκομείο, κατόπιν συνεννοήσεως με το Δ.Σ. του, για να δώσουμε λίγη χαρά στους γέροντες. Τα παιδιά ετοίμασαν κάποιο μικρό δεματάκι. Επισκεφθήκαμε όλα τα δωμάτια, δώσαμε τις ευχές μας, προσφέραμε την αγάπη μας, ψάλαμε τα βυζαντινά και παραδοσιακά κάλαντα. Έγιναν μέσα στο πλαίσιο της χριστιανικής αγάπης. Να τονίσω την φράση του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου μέσα στη Θεία Λειτουργία του η οποία μας προτρέπει: «Το γήρας περικράτησον». Τα παιδιά αυτό εφάρμοσαν, δίνοντας ένα πνευματικό στήριγμα στους γέροντες που το έχουν τόσο ανάγκη. Μας δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουμε λίγη δροσιά από τα παιδιά του κατηχητικού μας, την αγάπη τους προς τους γέροντες, εφαρμόζοντας αυτόν τον λόγο της Εκκλησίας μας».
Φεύγοντας τα παιδιά σίγουρα κράτησαν την αγάπη που εισέπραξαν από τους γέροντες. Τις γιαγιάδες και τους παππούδες που τα έφερε έτσι η ζωή και βρέθηκαν εκεί. Μπορεί να μην είναι το σπίτι τους, όμως έχει τη ζεστασιά και την αγκαλιά. Το προσωπικό και η Πρόεδρος κ. Βιβή Στυλιανίδου που διανύει την τέταρτη δεκαετία στο Γηροκομείο προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους.
Άλλωστε αυτό είναι και το δίδαγμα της Εκκλησίας μας. Να βρισκόμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη. Ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα, ένα τραγούδι, είναι ένας ολόκληρος θησαυρός. Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς που ζούμε το δίδαγμα της Εκκλησίας μας είναι η απάντηση. Όσο κοντά ερχόμαστε ο ένας με τον άλλο τόσο δεν θα νιώθουμε κρίση. Ουσιαστικά είναι η ευκαιρία μας για να ξανανιώσουμε ότι είμαστε άνθρωποι. Ο Ιησούς Χριστός από Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός. Και αυτό μπορεί να το επιτύχει αν νιώσει παιδί στην ψυχή. Μακριά από μίση, πάθη και κακίες.
Αυτά δηλαδή που μαθαίνει ένα παιδί στο κατηχητικό να μπορεί έπειτα να τα υλοποιήσει στην ζωή του. Να τα κάνει πράξη, ουσία και ελπίδα. Ο π. Πέτρος και οι καθηγητές του κατηχητικού αξίζουν συγχαρητήρια και τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους προς την κοινωνία μας. Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα γίνουν μέλη της κοινωνίας μας που χρειάζεται ενότητα και συνοχή.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση προς όλους μας που αυτές τις μέρες θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και να επισκεφθούμε το Γηροκομείο. Όσοι το κάνουν σίγουρα θα προσφέρουν ένα καλό δώρο αρχικά στον ίδιο τον εαυτό τους, γιατί θα μάθουν πολλά που έχουν φυλαγμένα στην καρδιά τους.
Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη.

Σχετικά Άρθρα