Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ο Περιφερειακός σχεδιασμός των απορριμμάτων θα είναι η πρώτη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την οποία θα συγκαλέσει ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2011.
Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο κ. Γιαννακίδης, για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει συναγερμός στη χώρα μας, για το θέμα της παράτασης από πλευράς ΕΕ, το κλείσιμο των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων,(ΧΑΔΑ).
Ειδάλλως θα κληθούν οι Δήμοι-δηλαδή οι πολίτες- να πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των 34.000 ευρώ ημερησίως!
Τα τσουχτερά πρόστιμα καλείται να τα πληρώσει η χώρα μας λόγω της ύπαρξης ακόμα 300 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), ανάμεσα σε αυτούς και 27 στην ΑΜ-Θ.

ΑΓΩΝΑΣ
Οι ζυμώσεις στο ποιος θα πάρει πιο πόστο διοίκησης στο δήμο Ξάνθης συνεχίζονται. Οι προτάσεις και αντιπροτάσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας πέφτουν “σαν το χαλάζι”. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που “κουβάλησαν” τους περισσότερους σταυρούς στην παράταξη Στυλιανίδη έχουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. αυτό είναι το ένα κριτήριο. Το άλλο είναι η αποζημίωση και φυσικά η προβολή τους στο πόστο που θα τους δώσει ο δήμαρχος.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Έντονη, σκληρή αλλά και ξεκάθαρη ήταν η αντίδραση του πρώην διευθυντή της ΕΛΒΙΖ Γιώργου Κατσάνη για τη λάσπη που δέχεται εδώ και καιρό από συγκεκριμένα τοπικά Μ.Μ.Ε άλλοτε αόριστα κι άλλοτε με υπονοούμενα, για δήθεν έλλειμμα 500.000 Ευρώ στην συνεταιριστική εταιρεία και διάφορα άλλα ψευδή σενάρια.
Μάλιστα κάποιοι έσπευσαν όχι μόνο να «επισημοποιήσουν» ως αληθές γεγονός και «σκάνδαλο» τις συγκεκριμένες φήμες που «διέρρευσαν» σε συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. όχι φυσικά τυχαία αλλά και να τον… καταδικάσουν, μη γνωρίζοντας ότι ήδη εδώ και καιρό ο γνωστός συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ έχει προσφύγει στην δικηγόρο Σταυρούλα Ταρπίδου με σκοπό να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του, καταθέτοντας μάλιστα και τις πρώτες μηνύσεις…
Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα που ενημέρωσε τους τοπικούς βουλευτές για τα «σχέδια» που υπάρχουν για κλείσιμο της ΕΛΒΙΖ στη Ξάνθη και μετατροπή του εργοστασίου σε… αποθήκη! Μάλιστα μια υπόθεση που ήδη βρίσκεται στη δικαιοσύνη με πελάτη της εταιρείας κατά του οποίου κατέθεσε μάλιστα και μήνυση, έγινε αφορμή ενός ανελέητου προσωπικού πολέμου και σεναρίων που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο…

ΕΜΠΡΟΣ
Δύο είναι οι βασικές επιτροπές στην νέα Καλλικρατική εποχή που θα κληθούν να συνδράμουν στις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση ουσιωδών υποθέσεων του δήμου. Το «Ε» ανοίγει σήμερα το φάκελο «Καλλικρατικές επιτροπές» προς τις οποίες ο νομοθέτης είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρος, αφού δίνει το «ελεύθερο» στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το αρθ. 70, να συγκροτεί επιτροπές, για εισήγηση και επεξεργασία θεμάτων, στις οποίες μάλιστα μπορούν να συμμετέχουν και υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης καθώς και ιδιώτες εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

ΘΡΑΚΗ
Αν αναφερθούμε δε στις φήμες που ακούγονται αυτό το διάστημα για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου επ’ αόριστον, όλα τα προηγούμενα προβλήματα ωχριούν. Φυσικά βρισκόμαστε και πάλι στο ίδιο πρόβλημα, όπως άλλωστε κάθε χρόνο στις γιορτές που το κολυμβητήριο κλείνει για τον Α ή για τον Β λόγο. Έχει γίνει πια συνήθεια μαζί με τον Άγιο Βασίλη, τη γαλοπούλα, τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τη βασιλόπιτα να κλείνει και η πισίνα. Μόνο που αυτή τη φορά είναι επ’ αόριστον

Σχετικά Άρθρα