Γενική

…ταραΣΤΑΥΡΟΥνήματα

Το ΠΑΣΟΚ μας έφερε το Μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ θα βάλει και διόδια στην Εγνατία.
Απλά είναι τα πράγματα γα τον μέσο Ξανθιώτη. Όπως μας πιέζει η κυβέρνηση με τα του μνημονίου έτσι θα μας πιέσει σε λίγο και με τα των διοδίων μεταξύ των νομών της Θράκης. Να και ένας παραλληλισμός των δύο μέτρων που μας επιβάλει με το έτσι θέλω η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Με τα διόδια συμβαίνει ό,τι περίπου και με το Μνημόνιο.
Πρώτον: Πληρώνουμε λόγου χάρη σήμερα, και θα πληρώνουμε επί δεκαετίες, «για να φτιάξουν αργότερα τα πράγματα».
Δεύτερον: Επειδή τα πράγματα δεν φτιάχνουν (ούτε οι δρόμοι ούτε τα οικονομικά μας), διότι οι «διαχειριστές» έχουν άλλα στο μυαλό τους, καλούμαστε να ξαναπληρώσουμε και μάλιστα περισσότερα, υποχρεωτικά, δίχως δυνατότητα διαφυγής.
Τρίτον: Τις συχνές υποσχέσεις των αρμόδιων υπουργών ότι θα μειωθεί η τιμή των διοδίων (!!!) τις ακολουθεί η αύξησή της, ακριβώς όπως τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα τις σφραγίζει η λήψη νέων μέτρων.
Τέταρτον: Η στρατηγική της χρονικής επιμήκυνσης χρησιμοποιείται και στους δύο τομείς, και με το ίδιο πρόσχημα: ότι γίνεται προς το συμφέρον μας. Για το καλό μας (για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε και να κινδυνεύουμε) αναβάλλουν οι κοινοπραξίες την παράδοση των οδών (άλλωστε, οι συμβάσεις τους με το κράτος δεν είναι λεπτομερώς γνωστές), για το καλό μας επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου με τιμωρητικά αυξημένο επιτόκιο.
«Πάμε» Γιώργο για νέα μέτρα και διόδια μεταξύ Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Ξάνθης. (Τι άλλο έμεινε να πληρώσουμε κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Τον αέρα που αναπνέουμε!!!).

Σχετικά Άρθρα