Γενική

Επερώτηση Αλ. Κοντού στον Υπ. Υγείας για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Προβληματική η λειτουργία του με υποβαθμισμένες υπηρεσίες

Τις σοβαρές ελλείψεις που οδηγούν σε υποβάθμιση και κατάργηση του Νοσοκομείου Ξάνθης επισημαίνει σε επερώτηση του ο βουλευτής Ν.Δ. Ξάνθης Αλέκος Κοντός προς τον Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο. Ο κ. Κοντός αναφέρεται στην σημαντική έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ιατροφαρμακευτικού υλικού. Και ρωτά σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προχωρήσει ώστε να αρθούν οι δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο Ξάνθης, αν θα καλυφθούν οι θέσεις των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και πότε και αν υπάρχει μέριμνα για να καλυφθούν οι ελλείψεις φαρμακευτικού υλικού.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ. ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
«Στο Νοσοκομείο Ξάνθης κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνονται τα προβλήματά του και υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του στους κατοίκους της Ξάνθης.
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι έχουν καταγραφεί οι παρακάτω ελλείψεις που καθιστούν προβληματική την λειτουργία και υποβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης των πολιτών του Νομού Ξάνθης .
1. Συνταξιοδοτήθηκαν δύο αναισθησιολόγοι με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν μόνο τρείς που μετα βίας καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά(καισαρικές, τροχαία) με αποτέλεσμα να αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργία (ορθοπεδικά, χειρουργικά) με τις λίστες αναμονής να ξεπερνούν πλέον το εξάμηνο.
2. Υπάρχει πλέον μόνο ένας ωτορινολαρυγγολόγος και οι περισσότεροι ασθενείς προσφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς στους γειτονικούς νομούς.
3. Συνταξιοδοτήθηκε και ο τελευταίος πνευμονολόγος και δεν υπάρχει κανένας.
4. Δεν υπάρχει δερματολόγος
5. Συνταξιοδοτήθηκαν ήδη τρείς παθολόγοι και έμειναν μόνο τρείς που δεν επαρκούν για να καλύπτουν τις νόμιμες εφημερίες αφού απαγορεύονται πάνω από επτά εφημερίες τον μήνα για κάθε γιατρό.
6. Συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής καρδιολογικής και οι τέσσερες που απομένουν δεν καλύπτουν τις εφημερίες.
7. Δεν καλύπτονται οι ανάγκες του ΤΕΠ από τους υπάρχοντες γιατρούς.
8. Δεν αναπληρώθηκε καμία θέση νοσηλευτικού προσωπικού μετα από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις που υπήρξαν.
9. Υπάρχει εμφανής έλλειψη φαρμακευτικού υλικού (γάντια, ουροκαθετήρες κ.α. είδη πρώτης ανάγκης, γάζες, σύραγγες).
10. Υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής όπου οι ψυχίατροι δεν καλύπτουν ούτε τις εφημερίες.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο Υπουργός.
1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προχωρήσει ώστε να αρθούν οι δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο Ξάνθης;
2. Πρόκειται να καλυφθούν οι θέσεις των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και πότε;
3. Υπάρχει μέριμνα για να καλυφθούν οι ελλείψεις φαρμακευτικού υλικού;»

Σχετικά Άρθρα