Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Όπως μας πληροφόρησαν οι σύνδικοι πτώχευσης κα Λιάκου της ΣΕΒΑΘ και η κα Πυλαρινού της ΣΕΠΕΚ την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των δικαστηρίων γενική συνέλευση των πιστωτών προκειμένου να παρθεί απόφαση για την πορεία της πτώχευσης. Τέθηκαν δύο προτάσεις. Αυτή της συνολικής πώλησης των εγκαταστάσεων και αυτή της τμηματικής εκποίησης. Όμως παρότι υπήρχε απαρτία δεν υπήρξε συμφωνία καθώς καμιά πρόταση δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία. Έτσι σύμφωνα με το νόμο θα ακολουθηθεί η τμηματική και επιμέρους εκποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων κινητών και ακινήτων των δύο εργοστάσιων με ανακήρυξη δημόσιου πλειστηριασμού.
Ουσιαστικά μια απόφαση συνολικής πώλησης εγκαταστάσεων μηχανημάτων με δεδομένο ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα ενδιαφέρον αγοράς θα σήμαινε καθυστέρηση της τμηματικής πώλησης αφού αυτή η διαδικασία θα ακολουθούνταν ούτως ή άλλως.
Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία πτώχευσης ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε έχουν κριθεί και έχουν γίνει δεκτές οι αναγγελίες στον πίνακα κατανομής 55 πιστωτών ενώ εκκρεμούν αποφάσεις για 50 ακόμη.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Δεν θέλω βέβαια να γίνω συνήγορος του Αντιπροέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη, έχω την εντύπωση όμως ότι οι δηλώσεις του κυρίου Σωτήρη Τσιακίρογλου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες μαζί του για το έργο «ενοποίησης πλατειών»…
Ο κύριος Μωραϊτης ήταν ο πρώτος που είχε καταγγείλει ότι το συγκεκριμένο έργο «στέλνει» τους καταναλωτές και τον κόσμο στα Εμπορικά Κέντρα και εκτός κέντρου και τα ίδια ακριβώς πράγματα λέει τώρα και ο κύριος Τσιακίρογλου που ας μη ξεχνάμε, κατεβαίνει υποψήφιος Πρόεδρος στο Επιμελητήριο στις εκλογές της 3 & 4 Απριλίου…

ΜΑΧΗΤΗΣ
«Στις μέρες της υπονομευμένης – και συχνά οικτρά διαψευδόμενης- ελπίδας ισχυρός σύμμαχος ζωής παραμένει το μή αναμενόμενο, η «έκπληξη». Η δυνατότητα ανυπότακτων, ακομμάτιστων και ενίοτε «απείθαρχων» πολιτών να υπερβούν μηχανισμούς και προβλέψιμες αντιλήψεις και να πετύχουν ανατροπές. Αυτό συνέβη στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο της Ξάνθης. Και ήταν μεγάλο.
Επόμενος πιο δύσκολος στόχος : Να πειστεί η σιωπηλή και απέχουσα πλειοψηφία να μεταμορφώσει την οργή, την απελπισία, τη δυσθυμία ή την απάθειά της σε βούληση συμμετοχής. Να πειστεί ότι μια «άλλη Ξάνθη είναι εφικτή».
-Αναφέρει μεταξύ των άλλων σε…βαρυσήμαντο μήνυμά τους στον λαό της Ξάνθης, ο εκ Καρδίτσας υποψήφιος Δήμαρχος του Σωκράτη Ξυνίδη.

ΘΡΑΚΗ
Και επειδή είναι ΑΝΙΚΑΝΗ η κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα μεταφέρει ως συνήθως την ευθύνη στον Ελληνικό λαό δια μέσω των παπαγάλων της ώστε και πάλι να εμφανιστούμε εμείς οι κακοί και όχι αυτοί οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

Σχετικά Άρθρα