fbpx
Γενική

Δυναμική πάλη για την Υγεία από το ΠΑΜΕ

Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία!

Ένα από τα τελευταία κάστρα της κοινωνικής πολιτικής και των ανθρώπινων κατακτήσεων η υγεία κινδυνεύει να τιναχθεί στον ΑΕΡΑ. Οι εικόνες που βλέπαμε από τον καναπέ του σπιτιού μας στην τηλεόραση με ανθρώπους στην Αφρική ή στην Ασία να μην έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, να μην έχουν την δυνατότητα ενός απλού παιδικού εμβολίου φαντάζουν πλέον τρομακτικές. Γιατί σε λίγο θα τις βλέπουμε στην δική μας χώρα. Μια χώρα που μάτωσε, που πολέμησε για να έχουν όλοι οι πολίτες της το δικαίωμα αυτής της περίθαλψης. Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωση του κατακεραυνώνει την πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία και το κλείσιμο των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.
Απαντάμε δυναμικά. Απειθαρχία ανυπακοή! Να καταργηθούν οι πληρωμές στα νοσοκομεία! Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία! Νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι στα κέρδη των πολυεθνικών!
Οι εξελίξεις στον τομέα Υγείας είναι ραγδαίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας – Πρόνοιας, η λειτουργία των νοσοκομείων με έσοδα και κέρδη. Η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων συνδέεται με τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, δηλαδή η παροχή υπηρεσιών θα γίνεται με τη λογική “κόστους- κέρδους” και σχετίζεται με τις άγριες περικοπές των κρατικών δαπανών.
Μειώνονται δραστικά οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και ταυτόχρονα σχεδιάζετε η γενίκευση πληρωμής του εισιτηρίου των 3 ευρώ, σε όλο τον πληθυσμό, στα τακτικά και επείγοντα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, στα Κέντρα Υγείας, και συζητάνε την αύξησή του σε 10 ευρώ. Στα πλαίσια αυτά προχωρούν σε συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, στο κλείσιμο Στρατιωτικών Νοσοκομείων όπως γίνεται στην Ξάνθη και τη μεταφορά του στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ξάνθης με συνέπεια την παραπέρα υποβάθμιση παροχής υγείας. Αξιοποιούν την κρίση για να χτυπηθεί το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία. Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορήσει γι’ αυτή την κατάσταση, που επιδεινώνεται δραματικά ως αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. Να μη δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλλει «χαράτσια», και εμπορεύεται την Υγεία. Έχουμε χρέος και ευθύνη, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ανέργου, του ανασφάλιστου, του μετανάστη, να νοσηλευτεί ανεξάρτητα αν έχει βιβλιάριο ή όχι. Να μην επιτρέψουμε να εμποδιστεί κανείς να κάνει εξετάσεις και θεραπείες, να έχει φάρμακα, γιατί δεν έχει να πληρώσει. Να μην αποδεχτούμε την αντίληψη ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη. Σήμερα αυτά που τους παρέχονται, είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που ήδη έχουν πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι ίδιοι και τον κλέβουν οι πλουτοκράτες. Γυρίστε την πλάτη, απορρίψτε την πολιτική του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας. Είναι η μόνη τίμια στάση απέναντι στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στα παιδιά των εργαζομένων. Τώρα οργανωμένη μαζική δράση και πρωτοβουλία! Να συγκροτήσουμε παντού επιτροπές του ΠΑΜΕ, που θα αναλάβουν την οργάνωση της πάλης, τη μαζική δράση και αντεπίθεση! Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος, που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένειά του. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό! Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και στην Πρόνοια!
Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους, και με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Όχι στο κλείσιμο και τη μεταφορά του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή της στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους συμφωνούν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ για το κλείσιμο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης και τη μεταφορά του προσωπικού στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα