fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Ο έλεγχος από την τρόικα έλαβε τέλος…. Τα συμπεράσματά και τις οδηγίες τους τα παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου…. Ήταν λίγο-πολύ τα ίδια με αυτά που είπαν και στις προηγούμενες επισκέψεις τους….. Το θέμα βέβαια δεν ήταν αυτά που επεσήμαναν μπροστά στα στις κάμερες, αφού λίγο πολύ τα γνωρίζουμε από τότε προσφύγαμε στα του μνημονίου…. Περικοπές, μεταρρυθμίσεις, εξορθολογισμός του δημοσίου τομέα, γραφειοκρατία, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων κλπ…..

ΕΜΠΡΟΣ
Με αίσθημα ικανοποίησης χαιρετίστηκε από τους παράγοντες της κτηματαγοράς αλλά και πολίτες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία η εξαγγελία της κυβέρνησης για αναστολή δύο χρόνων του «πόθεν έσχες» στην αγορά πρώτης κατοικίας. Το μέτρο είχε χαρακτηριστεί «άδικο» καθώς όπως είναι γνωστό στην πράξη για την αγορά πρώτης κατοικίας συμβάλλουν και οι γονείς και συνεπώς η επιβολή του «πόθεν έσχες» δεν αντικατοπτρίζει την περιουσιακή κατάσταση των αγοραστών και δεν έχει φοροεισπρακτική αξία όμως παράλληλα δημιουργούσε συνθήκες περαιτέρω στασιμότητας της κτηματαγοράς καθώς αυτό σε συνδυασμό με το …κλείσιμο της στρόφιγγας των δανείων από τις τράπεζες μπλόκαρε την αγορά κατοικίας. Έτσι η αναστολή του θεωρείται «ανάσα» και «φιλί της ζωής» και δημιουργείται το απαραίτητο κλίμα για ανάκαμψη της κτηματαγοράς.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Διαβάζω στις χθεσινές αθηναϊκές εφημερίδες ότι, πέντε μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας θα δέχονται καθημερινά πολίτες ασθενείς, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλονται και σε εργαστηριακές εξετάσεις. Στη διάθεση του ΕΚΑΒ μπαίνουν τα ασθενοφόρα των Ενόπλων Δυνάμεων
Δηλαδή με λίγα λόγια, γίνεται αυτό που εξ’ αρχής υποστήριξε και ο «Μαχητής» Ανοίγουν τις πύλες τους στους πολίτες πέντε μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.
Και αναρωτιέμαι ως Ιθαγενής Θρακιώτης και Ξανθιώτης…
Δηλαδή για μια ακόμη φορά, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και το κέντρο; Η Ακριτική Θράκη δεν υπάρχει;
Δεν θα μπορούσε δηλαδή ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος, αυτός ο μεγάλος πολιτικός που κάποτε ήθελε να αναλάβει και την Αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, να κάνει το ίδιο και με τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ Νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης ώστε να μην κλείσουν και να έχουν την επιλογή οι πολίτες να το επισκέπτονται και να μη ταλαιπωρούνται; Τόσο δύσκολο ήταν να κάνει κάτι για την Ακριτική Θράκη; Έτσι ώστε ούτε το νυν Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης να καταντήσει σε λίγο…γιαπί (!), -όπως με όλα τα δημόσια κτίρια που τα «εγκαταλείπεις», αλλά και να αναβαθμιστεί η υγεία στο Νομό μας προς όφελος των πολιτών;

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Και μια δήλωση για το κόμμα της Ντόρας από έναν Νεοδημοκράτη. Η χώρα μας δεν χρειάζεται άλλα κόμματα όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής, αναφορικά με την δημιουργία κόμματος από την τέως υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόσθεσε δε ότι η κ. Μπακογιάννη όφειλε να σεβαστεί τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου, να παραμείνει στο κόμμα και να προσφέρει για το συμφέρον του, όπως και το συμφέρον του τόπου. Ο κ. Καλαντζής σχολίασε πως η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιες πολιτικές κινήσεις δεν έχουν ευδοκιμήσει.

ΘΡΑΚΗ
Δεν είναι συμπωματικό το γεγονός ότι το Νοσοκομείο μας παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες, άσχετα αν είχαν εξαγγελθεί, όπως επί παραδείγματι αυτή του νευρολόγου και όχι μόνο…..

Σχετικά Άρθρα