fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
ΛΟΥΚΕΤΟ λοιπόν βάζει για λόγους εξορθολογισµού και περιορισμού των δαπανών το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης µμετατρέποντας τα σε πρωτοβάθμια κέντρα υγείας και για τους πολίτες, ενώ το προσωπικό τους θα διασυνδεθεί µε τα µμεγάλα νοσοκομεία της περιοχής προκειμένου να παρέχεται καλύτερη περίθαλψη σε όλους!!!
-Κάπως έτσι «δικαιολογεί» η Κυβέρνηση το κλείσιμο των δύο ακριτικών στρατιωτικών νοσοκομείο σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη και παραθέτει μάλιστα και στοιχεία….
– Πρόκειται λέει για νοσοκομεία ….«εν υπνώσει» κατά το µμεγαλύτερο χρονικό διάστημα µε (θεωρητικό) συνολικό δυναμικό 200 – 250 κλινών και προσωπικό 150 ατόµων, όπου όμως ελάχιστοι παραμένουν για νοσηλεία. Την Πέμπτη π.χ. είχαν συνολικά 6 νοσηλευόμενους!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Θα μείνει ή θα παραιτηθεί και θα φύγει από το Δημοτικό συμβούλιο ο Χρίστος Πούλιος; Οι φήμες παίρνουν και δίνουν αυτήν την περίοδο, ωστόσο το σίγουρο είναι ένα. Ότι ο μεν συνδυασμός μπορεί να παραμείνει και υφίσταται, ο ίδιος όμως δεν θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2014. Τα «τρεις» εξαμαρτείν….δεν γίνεται! Αλέκτωρ
Θέμα ακύρωσης της διαδικασίας της ψηφοφορίας που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, εγείρει η ΝΔ, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση της Αριστεράς.

ΕΜΠΡΟΣ
Στο μικροσκόπιο των κομμάτων μπαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ και του β’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών σε μια προσπάθεια αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος καθώς επίσης και αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων της κάλπης. Σε τοπικό επίπεδο οι 5 κομματικοί εκπρόσωποι …κάνουν ταμείο, μετρώντας αν κέρδισαν ή έχασαν! Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους όλοι τους δηλώνουν ευχαριστημένοι εκτός από το ΣΥΝ αλλά και τον ΛΑΟΣ που μιλούν απλά για «κράτημα δυνάμεων».

ΑΓΩΝΑΣ

Τέλος η σιωπή των…αμνών
Η πλειονότητα τον Ξανθιωτών έδειξε μέσω της αποχής ότι ο δήμαρχος Ξάνθης πρέπει να αλλάξει τρόπο στη διοίκηση του δήμου καθώς και να αλλάξει πρόσωπα που δεν τράβηξαν στα διάφορα διοικητικά πόστα.
Δημοτικοί του σύμβουλοι λένε ότι ο Μιχάλης Στυλιανίδης πήρε το μήνυμα και θα λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά στην νέα διοικητική περίοδο.
Το μήνυμα βέβαια πήρε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όπου όπως αναφέρει και με την προσθήκη του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο θα ενισχυθεί η κεντροαριστερή αντιπολίτευση.
Είναι γεγονός πώς η περίοδος που οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης περίμεναν από το προεδρείο, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την νομική υπηρεσία να στηρίξει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής πέρασε ανεπιστρεπτί.

Αυτή τη φορά έχουν απέναντί τους συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι έχουν την εμπειρία και τη διάθεση να στηρίξουν τις θέσεις και θα πρέπει μάλλον οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και ειδικά αυτοί που είναι σε διοικητικά πόστα να έρχονται καλά διαβασμένοι στο δημοτικό συμβούλιο.
Με δεδομένο ότι η εφαρμογή του Καλλικράτη κρύβει πολλές παγίδες η διοικούσα παράταξη θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική.

ΘΡΑΚΗ
Στις σύγχρονες δημοκρατίες οι πολίτες από έλλειψη υπεύθυνης πληροφόρησης και από την παροχή τόνων παραπληροφόρησης αδυνατούν να λειτουργήσουν με γνώση οπότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συχνά λειτουργούμε ως παιδιά με ειδικές ανάγκες και μετά αυτοχαρακτηριζόμαστε ως ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ή όπως έγινε φέτος επιλέγουμε την ΑΠΟΧΗ, το ΑΚΥΡΟ και το ΛΕΥΚΟ!!!

Σχετικά Άρθρα