fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Μετά και το ξεκαθάρισμα του εκλογικού αποτελέσματος στην Περιφέρεια ΑΜΘ oι δύο …μονομάχοι έχουν το βλέμμα τους στην επόμενη Κυριακή, όπου εκεί θα κριθεί ποιος από τους δύο θα διοικήσει την Αιρετή Περιφέρεια ΑΜΘ. Σαφέστατα έχει το προβάδισμα ο Άρης Γιαννακίδης για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Σαφώς και δεν είναι λαϊκή βούληση η αποχή του 40% σχεδόν του εκλογικού σώματος, όμως στα πλαίσια της δημοκρατίας πρέπει αυτό το αποτέλεσμα να το σεβαστούν όλοι.

ΕΜΠΡΟΣ
Ως «μάννα εξ’ ουρανού» περιμένουν οι αγρότες να καθοριστεί ο τρόπος και οι προϋποθέσεις καταβολής των αποζημιώσεων για την καταστροφή του βαμβακιού που φέτος «θερίστηκε» κυριολεκτικά από το πράσινο σκουλήκι. Στα 30.000 στρέμματα βαμβακοπαραγωγής συνολικά στο νομό μας οι ζημιές ξεπερνούν το 60%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα χωράφια δε θα μαζευτούν καθόλου. Ανάλογη και σε μερικές περιοχές χειρότερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η παραγωγή βαμβακιού ανά την Ελλάδα.
Όπως είναι φυσικό, με αγωνία περιμένουν οι βαμβακοπαραγωγοί να ξεκαθαρίσει πώς και με ποιες προϋποθέσεις θα καταβληθεί η αποζημίωση για το πράσινο σκουλήκι, ενώ και η συνδεδεμένη ενίσχυση δεδομένης της κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι αγρότες θα είναι κι αυτή καίριας σημασίας για την επιβίωσή τους. Ο πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ξάνθης ‘η Ενότητα’ κ. Κώστας Δαλάτσης, αντιλαμβανόμενος τον προβληματισμό των αγροτών για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται αν δεν δουν έσοδα από τις παραγωγές, ενημερώθηκε σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης και καταβολής της αποζημίωσης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Με άξονα ότι «ο ευπαθής πληθυσμός εύκολα επηρεάζεται και αλλάζει…ψήφο», αλλά και ότι θα επιστρέψουν πολλοί ΠΑΣΟΚσήδες που τη πρώτη Κυριακή ψήφισαν υποψηφίους του συνδυασμού του Δημάρχου Ξάνθης ΛΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Πούλιος ελπίζει πλέον στη…2η Κυριακή για να κάνει την μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ,
Μάλιστα αναφέρει στο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα τα παρακάτω με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου 2010.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Σε μεγάλο ντέρμπι (και θρίλερ…), εξελίσσονται πλέον οι Περιφερειακές εκλογές με την αναμέτρηση ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ και ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ να κορυφώνεται!
Ο Νομάρχης Ξάνθης και Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης ήρθε πρώτος σε 4 από τους 5 συνολικά Νομούς (αλλά και στη Θάσο) με αντίστοιχα ποσοστά: : Ν. Ξάνθης 44.12%. Ν. Δράμας 41.45%, Ν. Έβρου 45.25%, Ν. Ροδόπης 30.60%, Ν. Καβάλας 43.29%, Θάσο 38.46%
Αντίθετα ο Νομάρχης Ροδόπης και υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης πήρε μεγάλη πρωτιά στο Νομό Ροδόπης που του έδωσε και μικρό προβάδισμα στο συνολικό αποτέλεσμα: Ν. Ξάνθης 37.89%. Ν. Δράμας 40.19%, Ν. Έβρου 37.61%, Ν. Ροδόπης 56.35%, Ν. Καβάλας 39.00 %, Θάσο 31.07%

Σχετικά Άρθρα