Γενική

Έπεσε ο Τόπειρος!!!!

Οριστικά «Δημοτική Αλλαγή» στο Δήμο Τοπείρου έδειξε το μεγάλο πλήθος

Νικηφόρο μήνυμα για τον συνδυασμό «Δημοτική Αλλαγή» έστειλε το μεγάλο συγκεντρωμένο πλήθος στην τελευταία κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, προχθές στην έδρα του Δήμου, στο Εύλαλο.
Ο Θωμάς Μίχογλου, καταχειροκροτούμενος από τους κατοίκους του Δήμου, εξήγγειλε τις θέσεις του οι οποίες αναφέρονται στο προεκλογικό πρόγραμμα, όσον αφορά στις επικείμενες αλλαγές, αλλά και για τα οράματα και τα σχέδια, όσον αφορά στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.
Αρχικά, αναφέρθηκε στα μέλη του συνδυασμού του, που φέρει το συμβολικό όνομα, «Δημοτική Αλλαγή». Ένας συνδυασμός που ξεκίνησε δειλά- δειλά, αντιμετωπίζοντας χλευασμούς και ειρωνείες από το αντίπαλο στρατόπεδο, για να εξελιχθεί στη συνέχεια, σε έναν ισχυρό σχηματισμό ανθρώπων με όρεξη για κοινωνική προσφορά και πολύ δουλειά για έναν καλύτερο Δήμο.
Αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση, που αποτελεί σκληρή πραγματικότητα στον Δήμο Τοπείρου, ο Θ. Μίχογλου επισήμανε με έμφαση, μερικά μόνον από τα μελανά σημεία της αυθαίρετης πολιτικής που ασκεί για χρόνια ολόκληρα την εξουσία στον Τόπειρο.
Όπως επισήμανε σκωπτικά ο υποψήφιος Δήμαρχος, Θ. Μίχογλου, ο Δήμος Τοπείρου αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο με πολλά πλεονεκτήματα, ικανά να του παρέχουν οικονομική ευημερία και πρόοδο. Ένας Δήμος ωστόσο που έμεινε εντελώς ανεκμετάλλευτος και αναξιοποίητος, λόγω της απραξίας, της αδιαφορίας και της αλαζονείας, εξαιτίας της μακροχρόνιας διοίκησης του Δήμου από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Αναφέρθηκε από την άλλη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, τις παραλίες, το επί δωδεκαετία χαμένο στα αζήτητα γεωθερμικό πεδίο, τον Νέστο, τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής, τονίζοντας, ότι τίποτα από αυτά δεν ενισχύθηκε και δεν αποτέλεσε βασικό άξονα δράσεων και επεμβάσεων, όσον αφορά την ανάπτυξη του Δήμου, από την απερχόμενη δημοτική αρχή, που έχει κλειστεί, όπως συμπλήρωσε, στα γραφεία του Δήμου, μακριά από την καθημερινότητα του πολίτη και κοντά στην παρέα των κολλητών.
Από την πλευρά του, ο Θ. Μίχογλου δεσμεύτηκε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στον ρόλο του ως αυριανός Δήμαρχος του τόπου. Εξάλλου, όπως επισήμανε και ο ίδιος, στο πρόγραμμά του υπάρχουν καταγεγραμμένα και αξιολογημένα όλα τα προβλήματα του κάθε οικισμού ξεχωριστά. Όπως τόνισε δε, ο ίδιος επιχειρεί μια πολιτική, πέραν από κομματικές ή κάποιες άλλες διαφοροποιητικές πρακτικές για την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου, μέσα από δημόσιο διάλογο και συζήτηση με τους κατοίκους, που θα αποτελούν το κέντρο και τον μοχλό ανάπτυξης σε όλο τον Δήμο.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε στην συνέχεια, ο Δήμος απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση και όραμα, στοιχεία που απουσιάζουν από τον σημερινό Δήμαρχο, ο οποίος έχει μάθει καλά, μόνον, στο να κολλάει πολιτικά ένσημα και τίποτα παραπάνω. Ο οποίος δεν έχει πολιτική σκέψη και όραμα για τον τόπο, γεγονός που αποδεικνύει η έλλειψη σε δράσεις και υποδομές σε όλο τον Δήμο.
Κατηγόρησε δε, την σημερινή δημοτική αρχή για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά το τσουχτερό χρέος του Δήμου, με αποτέλεσμα για μόλις εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ να έχει γίνει κατάσχεση από την Εφορία περιουσιακών δικαιωμάτων του Δήμου. Την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, αφού δεν είναι λίγες οι καταγγελίες συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους. Κερασάκι στην τούρτα και τρανταχτό παράδειγμα της πολιτικής του κυρίου Χατζηευαγγέλου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου, η κατασκευή πλατείας στα Μάγγανα, η οποία με τις συμβάσεις από τριακόσιες δώδεκα χιλιάδες ευρώ πήγε σε επτακόσιες χιλιάδες ευρώ, την στιγμή που το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Ξάνθης, η ενοποίηση των πλατειών στοίχισε κάτι λιγότερο από 3 εκ. ευρώ.
Στο τέλος, ο Θ. Μίχογλου παρουσίασε με καμάρι, για άλλη μια φορά, τον συνδυασμό του, αποσπώντας ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από το ενθουσιώδες πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για την ομιλία.

Σχετικά Άρθρα