Γενική

Β. Καστρινάκης: «Ο συνδυασμός του Θ. Μίχογλου θα κάνει την διαφορά»

Δυνατός υποστηρικτής του κ. Θωμά Μίχογλου, υποψήφιου Δημάρχου Τοπείρου είναι ο κ. Βαγγέλης Καστρινάκης, πρώην συνεργάτης κατά τα προηγούμενα έτη με την κ. Μαρία Καραλευθέρη και τον κ. Γιώργο Παυλακάκη. Ο κ. Καστρινάκης απαντάει στα κρίσιμα ερωτήματα της XanthiNews που αφορούν στο συνδυασμό «Δημοτική Αλλαγή».

Συνέντευξη στη Νάντια Νάκου
ΧΝ: Τι έγινε με τον Γιάννη Ράπτη;
Β.Κ.: Εγώ και ο Γιάννης Ράπτης και ο Κώστας Γιουβατζίκ και πάρα πολλά άλλα στελέχη από τους δύο μεγάλους κομματικούς χώρους είμαστε σε αυτήν την κίνηση όπου συμμετέχουν άτομα και από άλλους πολιτικούς χώρους και αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι στο Δήμο Τοπείρου δεν υπάρχουν κόμματα και άκουσα με μεγάλη χαρά τον Θωμά Μίχογλου να λέει στις ομιλίες του ότι για εμάς κόμμα μας είναι ο Δήμος Τοπείρου και αυτό μας εκφράζει όλους. Ο Γιάννης Ράπτης στήριζε δυνατά την υποψηφιότητα Στολίδη πριν ο Θωμάς Μίχογλου πάρει την στήριξη από τον κομματικό χώρο που ανήκει. Κάποια στιγμή κρίναμε ότι αυτοί οι δύο χώροι πρέπει να συναντηθούν, να σμίξουν σε μια κοινή πορεία γιατί ο στόχος είναι κοινός. Εκεί ο Θωμάς Μίχογλου είχε στήσει έναν καλό κορμό του συνδυασμού του. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαμε να μπούμε όλοι μέσα. Σ αυτήν την λογική συγκυρίες έφεραν και εμένα και τον Γιάννη Ράπτη και κάποιους άλλους απέξω. Επειδή ο Γιάννης Ράπτης είναι μια δυνατή προσωπικότητα που δεσπόζει, έπεσαν τα φώτα πάνω του, άρχισαν να λέγονται διάφορα ότι πήγαινε απέναντι, ότι ο Θωμάς δεν τον ήθελε, ότι κάποιοι μέσα από τον συνδυασμό δεν τον ήθελαν που ίσως δεν είναι και τελείως ψέματα. Αλλά αυτά αποτελούν μέχρι σε ένα βαθμό σύνηθες φαινόμενο όταν στήνεις ένα συνδυασμό. Είναι οι λεγόμενες καραμπόλες. Μπορεί ο Γιάννης Ράπτης να μην είναι στην πρώτη γραμμή αλλά έχει δώσει πάρα πολλά στον Τόπειρο και είμαι σίγουρος ότι δεν θα λείπει.
ΧΝ: Υπάρχουν στελέχη που έχουν προσχωρήσει από τον συνδυασμό του κ. Χατζηευαγγέλου στο συνδυασμό του Θωμά Μίχογλου;
Β.Κ.: Για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι η μειονότητα σκέφτεται όσο και να θέλουν κάποιοι να αυτοχρηστούν αρχηγοί της μειονότητας, όσο και θέλουν κάποιοι να μιλάνε για πακέτα που πάνε όλα μαζί, αυτά είναι στα όρια της φαντασίας. Εγώ έχω κάνει δύο εκλογικές αναμετρήσεις και με την Μαρία Καραλευθέρη και με τον Γιώργο Παυλακάκη, η μειονότητα επέλεγε συνειδητά να στηρίξει τον κ. Χατζηευαγγέλου γιατί πίστευε ότι αυτός ο άνθρωπος θα έκανε πράγματα στα χωριά. Αυτή τη φορά όμως οι συνδημότες μας μουσουλμάνοι λένε: «φτάνει πια!» Και αυτό ακούστηκε δυνατά και στην επίσκεψη μας με τον Σωτήρη Στολίδη, με τον Θωμά Μίχογλου. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις ένα κομμάτι κόσμου μια ζωή. Δεν μπορείς να λες τα ίδια και τα ίδια: «Δεν προλάβαμε, εμπιστευτείτε μας άλλη μια φορά». Δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες: «Είμαι δικός σας άνθρωπος». Όλοι είμαστε δικοί τους άνθρωποι και αυτοί είναι δικοί μας άνθρωποι. Δεν μπορείς μπροστά στο απόλυτο τίποτα να προτάσσεις αστείες δικαιολογίες: «Δεν μου έδωσε λεφτά η κυβέρνηση, δεν πρόλαβα να τα κάνω. Η κρίση φταίει, ο Μίχογλου φταίει που δεν ψήφιζε τα έργα». Η μειονότητα με την συμμετοχή συγκεκριμένων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο του Θωμά Μίχογλου δείχνει ότι είναι έτοιμη να αλλάξει. Για το δικό της το καλό.
ΧΝ: Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, έχετε κάποια εξέλιξη;
Β.Κ.: Βγήκε μια καταγγελία από τον Κώστα Μαλάκη όπως πληροφορήθηκα από συναδέλφους του που είναι στο ψηφοδέλτιο μας που ανέτρεψε αυτά που ξέραμε στην Ξάνθη. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να βγαίνεις ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε μια παράταξη και να εγκαλείς την Πρόεδρο των Πρωτοδικών να εφαρμόσει το νόμο, να αναστατώνεις τους συναδέλφους σου για ένα θέμα που συμβαίνει εδώ και χρόνια. Οι δικηγόροι πηγαίνουν και δηλώνουν την προτίμησή τους. Σε όποιο εκλογικό τμήμα θέλουν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι ως είθισται. Λειτούργησε παρορμητικά. Έτσι φάνηκε ότι συνάδελφοί του δεν είναι άξιοι και ικανοί να διασφαλίσουν το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Είναι ένα περιστατικό που θα πρέπει να το ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε.
ΧΝ: Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον συνδυασμό του Θωμά Μίχογλου;
Β.Κ.: Μια ερώτηση καλή είναι γιατί να ψηφίσουμε τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου. Ας σκεφτεί ο κάθε χωριανός μας, ο κάθε συνδημότης, ας βγει ένα πρωί από το σπίτι του να δει τι γίνεται γύρω του, να πει ότι 12 χρόνια έχουμε αυτόν τον Δήμαρχο, καλώς ή κακώς τον επέλεξε ο κόσμος και να αναρωτηθεί: «Πρέπει να παραμείνει αυτή η δημοτική αρχή στην εξουσία;». Και αν ναι για ποιο λόγο.
Κάποιοι νομίζουν ότι μόνο αυτοί μπορούν. Και η πορεία τους δείχνει ότι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά δεν θέλουν κιόλας.
Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Θωμά Μίχογλου; Καταρχήν από απλά πράγματα. Καταρχήν να καθαρίσουμε τον Δήμο. Περνάς τα σύνορα του Δήμου και καταλαβαίνεις από τη βρωμιά ότι μπαίνεις μέσα σε αυτόν. Αυτό βλέπει μπορεί να το δει και ο κάθε αδαής. Με μεγάλη μου λύπη δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος με τον Θωμά Μίχογλου, μάρτυς μου ο Θεός.
Στο συνδυασμό του συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν τις δουλειές τους. Αν δεν είσαι καλός στη δουλειά σου δεν μπορείς να κάνεις πολιτική. Αν η πολιτική είναι το επάγγελμα σου κάποια στιγμή και ψέματα θα πεις και παραχωρήσεις θα κάνεις. Αυτά που κάνουμε όλοι στις δουλειές μας. Πολιτική γίνεται με ρήξεις. Ο συνδυασμός του Θωμά Μίχογλου θα κάνει την διαφορά. Όχι με ξύλινο πολιτικό λόγο, μεγαλεπήβολα σχέδια και θολά οράματα. Θα δώσει ένα μήνυμα: «Μην το βάζετε κάτω. Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν πράγματα».

Σχετικά Άρθρα