Γενική

Οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους

Σε απεργία θα προχωρήσει η ΕΛΜΕ στις 15 Δεκεμβρίου

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Σε 24 ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ θα προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα θα προχωρήσουν σε απεργία και όταν δοθεί σχέδιο μισθολογίου ή εξαγγελθούν με οποιοδήποτε τρόπο περικοπές στις μηνιαίες αποδοχές των καθηγητών και αμέσως μετά γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κ. Ευθύμης Σκούπρας δήλωσε στην XanthiNews: «Έχουν γίνει περικοπές στους μισθούς μας δύο φορές και γι αυτό αντιδρούμε. Δεν έχουμε ενημερωθεί για το τι θα γίνει με τον Καλλικράτη. Γνωρίζουμε ότι τα σχολεία θα ανήκουν στις Περιφέρειες».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δ. Πεπές, υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται από κοινού και με άλλους εργαζόμενους. Επίσης αποφασίστηκε να ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων που απορρέουν από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και την εφαρμογή του μισθολογίου. Τέλος, προτείνεται να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών μέχρι 19 Νοεμβρίου.
ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΓΔΟΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟΥ
Αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσουν οι επαφές για την ανέγερση κτηριακών συγκροτημάτων για δύο σχολεία του Νομού μας όπως σημείωσε ο κ. Σκούπρας: «Στο 4 ο Λύκειο οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν εργαστήρια σε διπλανό σχολείο, να περνούν τον δρόμο, να κάνουν μάθημα σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, να στοιβάζονται 30 και 33 άτομα. Υπήρχε αίτημα από την εκπαιδευτική κοινότητα για ανέγερση δύο σχολείων, το 4 ο Λύκειο και στο 8 ο Γυμνάσιο του Δροσερού. Για το 4 ο Λύκειο έχουν υποσχεθεί ότι υπάρχουν κάποια οικόπεδα και ότι θα ξεκινήσει ανέγερση. Έχουν περάσει 2- 3 χρόνια και δεν έχουμε καμία οριστική απάντηση για το τι θα γίνει. Στο Δροσερό έχουν ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες. Ζητάμε τη μεταστέγαση του σχολείου για να αποφεύγονται τα επεισόδια που γίνονται το βράδυ. Η Διευθύντρια είχε τραυματιστεί από σεσημασμένο και έχουν γίνει πολλά γεγονότα εκεί.
Αυτή την εποχή δεν μπορούμε να βρούμε ούτε το Νομάρχη, ούτε το Δήμαρχο. Επειδή είναι προεκλογική περίοδος δεν μπορούμε να πιστέψουμε και σε κανέναν. Θα περάσουν οι εκλογές και θα ξαναρχίσουμε τις επαφές».
Τέλος ο ίδιος είπε πως λύθηκε το ζήτημα με τη μεταφορά των μαθητών!

Σχετικά Άρθρα