Γενική

Αλέκος Καρακασίδης: «Προχωράμε στην αναπτυξιακή πορεία»

Ο Αλέκος Καρακασίδης είναι Αντιπρόεδρος της Τοπικής Ν.Δ. Ξάνθης και είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Μιχάλη Στυλιανίδη.

Ανήκει στο νέο αίμα του συνδυασμού «Πρότυπο Δημιουργίας Ξάνθη- Σταυρούπολη» και θέλει να προσφέρει στην ανάπτυξη του τόπου, δίνοντας νέα ταυτότητα, έχοντας σαν εργαλείο την τεχνολογία και τη δύναμη του Πολυτεχνείου μας. Ο κ. Αλέκος Καρακασίδης παραχώρησε συνέντευξη στην XanthiNews.

XanthiNews: Γιατί είστε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Στυλιανίδη;
Αλέκος Καρακασίδης: Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω στην εμπειρία που έχει ο Μιχάλης Στυλιανίδης και οι συνοδοιπόροι σε αυτήν την εκλογική «μάχη». Το όραμα μας είναι κοινό στην ανάπτυξη. Τώρα μπαίνουμε νέοι άνθρωποι για να προσφέρουμε αυτό που ζητάει όλη η περιοχή, αυτό που ζητάνε όλοι οι δημότες.
ΧΝ: Η παράταξη αυτή που έχει την στήριξη της Ν.Δ. διοικεί το Δήμο της Ξάνθης 35 χρόνια. Πολλοί λένε ότι έχει γίνει καθεστώς και κατεστημένο. Εσείς τι απαντάτε;
Α.Κ.: Κατεστημένο δεν γίνονται οι ιδέες, ο τρόπος που σκέφτεσαι και ο τρόπος που πιστεύεις ότι μπορείς να αναπτύξεις μια περιοχή. Ο λαός έχει κριτήριο και προσπαθεί να κρατήσει αυτόν τον συνδυασμό γιατί προσφέρει στον τόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια άνθρωποι προσφέρουν και έχουν δώσει το είναι τους. Τώρα μπαίνουν νέοι άνθρωποι με νέα οράματα για να συνεχίσουν αυτό το έργο.
ΧΝ: Εσείς τι όραμα έχετε για την Ξάνθη; Σε ποιον τομέα θέλετε να δραστηριοποιηθείτε;
Α.Κ.: Το πιο σημαντικό κομμάτι που κοιτάζω όπου έχω ασχοληθεί, είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα είναι η οργάνωση. Οργανώνουμε, καταγράφουμε τα πάντα και από εκεί και πέρα με βάση το τι έχουμε, προχωράμε στην αναπτυξιακή πορεία. Στόχος μου είναι να μπει μια δεύτερη, μια τρίτη ταυτότητα στην Ξάνθη. Εκτός από την παράδοση που εκφράζει, μπορεί να εκφράσει και το κάτι διαφορετικό σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο, ένα σημαντικό κομμάτι στην αναπτυξιακή «υποδομή» του Δήμου μας . Πρέπει να μπει στον χώρο της τεχνολογίας. Πρέπει να διαμορφωθεί το τοπίο στην περιοχή ότι όταν μιλάμε για Ξάνθη, δεν μιλάμε μόνο για παλιά πόλη, αλλά μιλάμε για μια πόλη της τεχνολογίας. Υπάρχουν οι τρόποι για να το καταφέρουμε. Δεν είναι μόνο θέμα κονδυλίων. Είναι θέμα να κυνηγήσουμε και να μπορέσουμε να δώσουμε την ταυτότητα στην πόλη σε συνεργασία με τα στοιχεία που έχει, όπως το Πανεπιστήμιο.
ΧΝ: Τι θα θέλατε να αλλάξετε στην πόλη της Ξάνθης και τι είναι αυτό που σας κάνει να είστε περήφανος;
Α.Κ.: Στην πόλη της Ξάνθης δεν αλλάζεις κάτι, το βελτιώνεις. Απλώς προσθέτεις. Αλλάζεις στοιχεία που δυσκολεύουν τη ζωή των δημοτών, αλλάζεις δυσκίνητες δομές, αυξάνεις ταχύτητα. Θα προσφέρουμε στην ανάπτυξη, στην εξοικονόμηση της ενέργειας, των πόρων.
ΧΝ: Ο Δήμος Ξάνθης έχει συνενωθεί με το Δήμο Σταυρούπολης. Κατά πόσο είναι εύκολο ο μητροπολιτικός Δήμος να εντάξει στους κόλπους του μια ορεινή περιοχή;
Α.Κ.: Πιστεύω σε κύκλους. Μια περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί με κέντρο κάποιο σημείο αναφοράς π.χ. τη Σταυρούπολη. Θα μπορούμε να δώσουμε μια ταυτότητα, που έχει δοθεί ήδη, και να την αναπτύξουμε, ειδικά για τον ορεινό τουρισμό. Με κέντρο την Σταυρούπολη θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν κύκλο που να περιλάβει όλη αυτή την περιοχή και να την βοηθήσει να έχει ακόμα μεγαλύτερη περιβαλλοντική ανάπτυξη.
ΧΝ: Θα είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός.
Α.Κ.: Είναι ευγενής άμιλλα. Προσπαθούμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι όλοι. Δεν είμαστε διεφθαρμένοι σαν λαός. Προσπαθούμε αυτό να το αλλάξουμε.
ΧΝ: Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Αλέκο Καρακασίδη;
Α.Κ.:Ο λαός κρίνει το καλύτερο, ο δημότης έχει το απόλυτο κριτήριο και αυτός αποφασίζει.

Σχετικά Άρθρα