Γενική

Έγραψαν οι Τοπικές Εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Το μείζον πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο και των πέντε νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφέροντας τους καίριο κτύπημα το τελευταίο διάστημα με την οικονομική κρίση τέθηκε επί τάπητος το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Επιμελητήριο της Ξάνθης. Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νομού-ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, ΟΕΒΕ και Σύνδεσμος Βιοτεχνών – πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, υπεύθυνο για την Βόρεια Ελλάδα, και Βουλευτή Ξάνθης, κ. Σωκράτη Ξυνίδη, και της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Α.Μ-Θ, κ. Θεοδώρας Κόκλα.

ΕΜΠΡΟΣ
Ανεβαίνουν στα ύψη οι τόνοι μεταξύ του δημάρχου και του κ. Πούλιου, οι οποίοι διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους με αφορμή την φράση περί «σκελετών που βγήκαν από τη ντουλάπα» στην οποία επανήλθε ο επικεφαλής των ‘Πολιτών για την Αλλαγή’ στην ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, προκειμένου να εστιάσει στην έλλειψη ανανέωσης στο συνδυασμό του δημάρχου. Η αναφορά αυτή προκάλεσε εκ νέου την οργισμένη αντίδραση του κ. Στυλιανίδη, ο οποίος αντεπιτέθηκε χρησιμοποιώντας την καταδίκη του κ. Πούλιου για συκοφαντική δυσφήμιση στην υπόθεση με το σημερινό δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Σερραίο. Ο κ. Πούλιος ανταπαντά παίζοντας το ‘χαρτί’ Τσέπελη, δηλαδή με αναφορά στις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του δημοτικού συμβούλου και εκ νέου υποψηφίου κ. Τσέπελη και το συγκατηγορούμενό του και επίσης υποψήφιο κ. Τσαμούρ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Κατά την διάρκεια ομιλίας του ο κ. Ανταμπούφης , άφησε αιχμές για το γεγονός ότι κανένας συνδυασμός δεν έχει απαντήσει στην πρότασή του για ντιμπέιτ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι Πολίτες για την Ξάνθη είναι η παλαιότερη εν ενεργεία δημοτική παράταξη, Χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή «γερασμένη και κουρασμένη ομάδα ανθρώπων με μόνο σκοπό τη επιβίωση και αναπαραγωγή του συστήματος που έχει εγκλωβίσει το Δήμο» αναφερόμενος σε αναγκαστικές παραιτήσεις και καταδίκες συνδυάζοντας την παρουσία της δημοτικής αρχής με την ταλαιπωρία του Ξανθιώτη, σημειώνοντας: «Οι δημόσιοι χώροι έγιναν πεδίο εμπορικής εκμετάλετυσης ενώ ελεύθεροι χώροι δεν υπάρχουν.»

ΜΑΧΗΤΗΣ
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καταβληθεί η α΄ δόση της επιδότηση του κόστους εργασίας 12% για το 2008. Αυτό τόνισε ο Δ/της του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση,
Δηλαδή ενώ σε δύο μήνες, μπαίνουμε στο….2011!
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε μεν ότι η επιδότηση είναι μια τεράστια οικονομική ανάσα για τις επιχειρήσεις.
Ωστόσο όμως κάλεσε τους επιχειρηματίες να εγκαταλείψουν αυτό το μοντέλο στήριξης της επιχειρηματικότητας και να στραφούν στην καινοτομία και στην υγιή επιχειρηματικότητα που εν τέλει θα μας καταστήσει πιο ανταγωνιστικούς και δεν θα ανεβάσει τις τιμές των προϊόντων.

ΘΡΑΚΗ
Ως εναλλακτική πρόταση για το Δήμο Ξάνθης καταθέτουν την υποψηφιότητα τους οι «Πολίτες για την Ξάνθη» με τον επικεφαλής Ν. Ανταμπούφη να δηλώνει απαραίτητο βήμα τον Καλλικράτη που όμως υποσκάπτεται από την έλλειψη πόρων και την παλαιοκομματική τακτική της χωροταξικής διάταξης της χώρας.

Σχετικά Άρθρα