Γενική

Σοφία Αλεξανιάν: «Ανερχόμενο αστέρι στο χώρο του θεάτρου»

Ανερχόμενο αστέρι στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης είναι η Σοφία Αλεξανιάν από την Ξάνθη. Ήδη μετράει τρεις συμμετοχές σε δημοφιλή σίριαλ (Πολυκατοικία, Κόκκινο Δωμάτιο και Μαρία η άσχημη). Η Σοφία είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Δραματικής Τέχνης και του τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγή Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς. Έχει κάνει μαθήματα χορού, κλασικού μπαλέτου, latin, samba και φωνητικής.
Στο θέατρο έχει παίξει στις θεατρικές παραστάσεις: Αρκούδα του Τσέχωφ στα Ρώσικα, Το κοριτσάκι με τα σπίρτα του Π. Άντερσεν, ενώ στις Ευμενίδες του Αισχύλου είχε τολμήσει να ξυρίσει το κεφάλι της!!! Επίσης έπαιξε σε μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στο Ρωσικό Β Παγκόσμιο Πόλεμο και στην βελόνα και τα Παράσιτα του Θ. Κυριακού.
Τη Σοφία την είχα γνωρίσει στην παράσταση West Side Story της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών πριν μια δεκαετία περίπου. Είχε φανεί από τότε ότι το αστέρι της θα λάμψει. Πάντως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζω που μιλάει ακόμη και με τα μάτια. Έχει ευαισθησία και μια σπιρτάδα που την συναντάς μόνο σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν!
XanthiNews: Σοφία αν και νεαρή στην ηλικία κατάφερες να παίξεις σε πετυχημένα σίριαλ της τηλεόρασης (Κόκκινο Δωμάτιο, Η Πολυκατοικία, Μαρία η Άσχημη). Πώς θα χαρακτήριζες αυτές τις συμμετοχές σου; Τι έμαθες μέσα από αυτές; Κράτησες επαφές με γνωστούς ηθοποιούς;
Σοφία Αλεξανιάν: Ευκαιρίες για δημιουργία ανεξάρτητα από το πόσο επεδίωκα την κάθε μια ξεχωριστά! Έμαθα πως κάθε ρόλος έχει ένα δικό του σχέδιο που εγώ όπως και κάθε ηθοποιός θα πρέπει να χρωματίσει σιγά σιγά μέσα από την ερμηνεία…Ένα σχέδιο που πρέπει να πάρει μια ολοκληρωμένη μορφή μέσα από την υποκριτική τέχνη. Κράτησα αρκετές επαφές σε φιλικό επίπεδο.
ΧΝ: Πρόσφατα για έναν θεατρικό σου ρόλο έκοψες εντελώς τα μαλλιά σου. Σου αρέσει να τολμάς για να αλλάζεις πρόσωπα πάνω στη σκηνή;
Σ.Α: Ζω για να τολμώ, είναι στο αίμα μου. Από τη στιγμή που αλλάζω πρόσωπα συνάμα τολμώ. Δεν με απασχολεί τόσο η τόλμη μου, όσο το αποτέλεσμα της τόλμης!
ΧΝ: Πέρα από ηθοποιός είσαι και ενδυματολόγος. Έχουν παραξενιές οι συνάδελφοι σου όσον αφορά στο ντύσιμο τους; Και πώς τους αντιμετωπίζεις;
Σ.Α: Ασφαλώς και έχουν μιας και οι ηθοποιοί είναι ανασφαλή όντα. Κάθε άνθρωπος θέλει τον τρόπο του και θαρρώ πως έχω το τρόπο για κάθε περίπτωση…Άλλωστε ο σκοπός είναι κοινός…Μια καλύτερη αισθητική.
ΧΝ: Η συμμετοχή σου στην ερασιτεχνική παράσταση της Στέγης Γραμμάτων της Ξάνθης «West Side Story» ήταν καθοριστική για να σπουδάσεις υποκριτική; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις στην Αθήνα, ιδιαίτερα τώρα στην εποχή της οικονομικής κρίσης;
Σ.Λ: Ήθελα να γίνω ηθοποιός πριν από τη συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη παράσταση. Η έφεση μου για την υποκριτική έγινε πάθος και όνειρο σε μικρή ηλικία. Δυσκολίες υπάρχουν πολλές και ανεργία μεγάλη στο τομέα μας. Οι ευκαιρίες για τους νέους είναι ελάχιστες και το επάγγελμα αυτό δεν είναι και τόσο αντικειμενικό. Αλλά όπως και να έχει θέλει πολλή δουλειά και τρέξιμο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μονό με αγάπη.
ΧΝ: Θα ήθελες να γίνεις γνωστή στο ευρύ κοινό ή να ενσαρκώνεις σημαντικούς ρόλους που να σου αρέσουν έστω κι αν ποτέ δεν γίνεις το μεγάλο αστέρι;
Σ.Α: Η αναγνωρισιμότητα είναι παράλληλη με την γκάμα των ρόλων! Η φιλοδοξία υπάρχει σε πολλούς ηθοποιούς και εγώ το λέω ξεκάθαρα πως είμαι οπαδός της δόξας.
Είμαι κακό κορίτσι!!! (Γέλια)

Σχετικά Άρθρα