Γενική

«Ο κ. Πούλιος βλέπει στον ύπνο του φαντάσματα και σκελετούς»

Επίθεση στον κ. Χρήστο Πούλιο εξαπέλυσε ο κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ευρισκόμενος από την Σταυρούπολη, όπου παρουσίασε το συνδυασμό του. Ο Δήμαρχος Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιος τόνισε: «Ο κ. Πούλιος προφανώς λόγω της ανικανότητας του να επικοινωνήσει με τους συμπολίτες μας και του πανικού που τον διακατέχει, χρησιμοποιεί ανεπίτρεπτες εκφράσεις για μένα προσωπικά και για τα μέλη της παράταξης μας. Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οφείλει να κινηθεί μέσα σε κάποια όρια πολιτικής ευπρέπειας και πολιτισμού. Η δήλωση του, κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του σ αυτόν εδώ τον χώρο «περί σκελετών που βγήκαν από την ντουλάπα», προσβάλλει πρωτίστως τον ίδιο, αλλά και το σύνολο του λαού μας που μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγει την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Αν λόγω της ανυπαρξίας του, βλέπει στον ύπνο του φαντάσματα και σκελετούς, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να απαξιώνει τους υπόλοιπους υποψηφίους».

Παρουσίαση συνδυασμού Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη στη Σταυρούπολη

Ο κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ζήτησε την βοήθεια και την στήριξη του Δημάρχου Σταυρούπολης και των συνεργατών του και εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίρρηση του για τη συνένωση με τον ορεινό Δήμο και αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του για την περιοχή: «Με την ισότιμη δε συνεργασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τον κοινό σχεδιασμό σε θέματα ανάπτυξης, αισιοδοξώ πως θα δρομολογήσουμε και θα υλοποιήσουμε έργα και δράσεις αυτής της μορφής.
Με τη συνένωση Ξάνθης και Σταυρούπολης, έχουμε πλέον ένα νέο ισχυρό Δήμο που έχει τη δυνατότητα να δρα με αυξημένη ευαισθησία για το περιβάλλον, να δημιουργήσει διαφορετικά μοντέλα λειτουργίας και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους του, συνεχίζοντας το σοβαρό και σπουδαίο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία είμαι υποχρεωμένος να συγχαρώ και ζητώ τη βοήθεια και την στήριξη του σημερινού Δημάρχου κ. Καρασακαλίδη Γιώργου αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων και των εργαζομένων στο Δήμο που πρωτίστως τους θεωρώ πολύτιμους συνεργάτες.
Η θέση μας για την Διοικητική μεταρρύθμιση είναι θετική, πρέπει όμως να επισημάνει πως ο χωροταξικός σχεδιασμός δεν είναι σωστός. Ο Δήμος Σταυρούπολης έπρεπε να παραμείνει ως έχει σήμερα και να ενσωματωθούν σ αυτόν γειτονικές περιοχές, ενώ στο Δήμο Ξάνθης οι οικισμοί της κοινότητας Διομηδείας που είναι βόρεια της Εγνατίας Οδού.
Τον Δήμο Σταυρούπολης πάντως, μπορεί κάποιοι να τον κατήργησαν, εμείς όμως το τονίζω ξεκάθαρα θα τον διατηρήσουμε ως έχει και θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες, τις επιχειρήσεις του και γενικότερα τις δομές του.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έρθουμε να πάρουμε, αλλά να δώσουμε, και δεν θα διαταράξουμε τις σχέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής με τους κατοίκους της περιοχής.
Το μόνο που αλλάζει είναι πως στη θέση του Δημάρχου θα υπάρχει ο τοπικός Αντιδήμαρχος, στον οποίο θα αναθέσω όλες τις αρμοδιότητες του Δημάρχου για την περιοχή.
Μπορούμε να εγγυηθούμε καθημερινότητα χωρίς προβλήματα, ασφαλή προσβασιμότητα σε όλους τους οικισμούς, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, επάρκεια και ποιότητα νερού, ανάδειξη του φυσικού της πλούτου και ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης με βάση τις προτάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για άλλο ένα αρνητικό σημείο του Καλλικράτη και τις δυσκολίες που περιμένουν το νέο Δήμο: «Στοιχείο του μνημονίου με την Τρόικα (ΔΝΤ κλπ) για την εξοικονόμηση πόρων (ήδη περικοπές φέτος 40%).
Ακόμη η εφαρμογή του γίνεται χωρίς καμία προετοιμασία για το προσωπικό και τη λειτουργία των νέων υπηρεσιών, χωρίς να κοστολογηθούν οι αρμοδιότητες που περνούν στους Δήμους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, την στιγμή που θα έπρεπε να ενισχυθούν οι Δήμοι, ώστε το οικοδόμημα αυτό να στηθεί σε στέρεες βάσεις».

Σχετικά Άρθρα