Γενική

Αστυνομικό δελτίο

Σύλληψη τριών ατόμων για κλοπές –αντίσταση

Τις μεσημβρινές ώρες της 18.10.2010 στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, τρεις (03) αλλοδαποί πολίτες Βουλγαρίας, ηλικίας 39, 24 και 37 ετών, οι οποίοι σε διενέργεια προσαγωγής τους στην Υπηρεσία του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης καθώς κρίθηκαν ύποπτοι τέλεσης αξιόποινης πράξης, αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς ενώ στη συνέχεια σε νομότυπες σωματικές έρευνες τους, σε έρευνα του οχήματός που επέβαιναν και σε κατ’ οίκον έρευνα του 37χρονου δράστη στη Θεσσαλονίκη, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, τσάντες περιέχουσες πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, κατσαβίδια, φακούς, σπασμένους ομφαλούς κλειδαριών οικιών, μάλλινα γάντια, μεγάλος αριθμός τιμαλφών και ειδών αξίας, σφραγίδες και μπλοκ εταιρειών που οι ανωτέρω δράστες είχαν αφαιρέσει από οικίες σε περιοχή ευθύνης μας, στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Στο Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης προσήλθε μια 75χρονη κάτοικος Ξάνθης, η οποία αναγνώρισε και παρέλαβε κατασχεθέντα κλοπιμαία είδη και το χρηματικό ποσό των 290 € που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως οι δράστες από την οικία της. Η προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των ανωτέρω δραστών. Οι ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν και με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τις πρώτες νυκτερινές ώρες της 18.10.2010 στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 25 ετών, οι οποίοι επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο απέρριψαν στο έδαφος μια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη βάρους 05, γραμμαρίου. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε ενώ οι δράστες με τη σχηματοσθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σύλληψη για παράβαση Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού

Συνελήφθησαν, τις μεσημβρινές ώρες, της 17-10-2010, στην Κομοτηνή, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ηλικίας 18, 20, 29, 45 και 34 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, διότι ως εργάτες προέβαιναν σε εργασίες χρωματισμού νεοαναγειρόμενης 5όροφης οικοδομής, χωρίς προστατευτικό κάλυμμα και κατά παράβαση των διατάξεων περί Κυριακής – Αργία. Οι ανωτέρω εργάτες και ο 41χρονος ημεδαπό ιδιοκτήτης της οικοδομής, ο οποίος επίσης συνελήφθη, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους προσήχθησαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής.

Σύλληψη ενός διακινητή και οκτώ μη νόμιμων οικονομικών μεταναστών

Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 18-10-2010, στην έξοδο του κόμβου Μέστης της Εγνατία Οδού, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, οκτώ αλλοδαποί, που είχαν εισέλθει παράνομα στο Ελληνικό έδαφος από την Ελληνοτουρκική μεθόριο και οι οποίοι βρισκόταν εντός εγκαταλελειμμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του οποίου ο οδηγός – διακινητής διέφυγε και συνελήφθη λίγο αργότερα. Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσήχθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Σχετικά Άρθρα