fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Μία ομάδα υπαλλήλων- κατοίκων της Ξάνθης αποτελεί την κοιτίδα του προβληματισμού για ένα σοβαρό ζήτημα που πρόσφατα ανέκυψε στην περιοχή μας, αλλά τείνει να εξελιχθεί και να πάρει άλλες διαστάσεις λόγω του νομικού κενού, αλλά και της έλλειψης καθοδηγητικού προσανατολισμού από τις αρχές του νομού. Το πρόβλημα εστιάζεται στην παραγωγή και διάθεση κρέατος τύπου halal και ιδιαιτέρως η πώλησή του σε μη μουσουλμάνους συμπολίτες, χωρίς να μεσολαβεί πρότερη ενημέρωσή τους.
Το halal αποτελεί κατά το μουσουλμανικό νόμο (Σαρία) κάθε αντικείμενο ή πράξη που είναι επιτρεπτή ή θεμιτή και κυρίως χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις τροφές που επιτρέπεται να καταναλώσει ένας πιστός μουσουλμάνος. Το αντίθετό του είναι haraam. Το κρέας halal αποτελεί ουσιαστικά ένα «διαβασμένο κρέας» από θρησκευτικό λειτουργό του Ισλάμ και έχει σφαγιασθεί με συγκεκριμένο τρόπο κατά τη μουσουλμανική θρησκεία. Αυτή η τελετουργική σφαγή αφορά όλα τα ζώα (εκτός από το χοιρινό που απαγορεύεται ούτως ή άλλως) με εξαίρεση το ψάρι και τα θαλασσινά. Αυτή η μέθοδος σφαγής αποτελείται από ταχεία, βαθιά τομή στο λαιμό του ζώου με κοφτερό μαχαίρι, κόβοντας τις σφραγίτιδες φλέβες και τις αρτηρίες της καρωτίδας και των δύο πλευρών, αλλά αφήνοντας ανέπαφο το νωτιαίο μυελό. Το αίμα αναβλύζει από το ζώο, αφήνοντας μέσα στο σώμα αμελητέες ποσότητες αίματος, το οποίο θεωρείται καλό για τα μικρόβια.

ΑΓΩΝΑΣ
Την ώρα που η Ελλάδα και οι κάτοικοί της ετοιμάζονται να υποδεχτούν μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στα πολιτικά και διοικητικά δρώμενα, και η οποία ενισχύσει την έννοια της δημοκρατίας σε μια περίοδο που ο θεσμός βάλλεται, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αφήνουν το δάσος και ασχολούνται με το δέντρο. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη αναφέρομαι στην αιρετή περιφέρεια, το νέο θεσμό που φέρνει και εδραιώνει ο Καλλικράτης….

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
«Οι 18 συμπατριώτες μας που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο για τον Έβρο της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του τόπου μας και αγωνιούν για το μέλλον του, είναι άνθρωποι που επιθυμούν να συμβάλλουν δημιουργικά με τις γνώσεις και τη διάθεσή τους στο νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης», τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου, με την «Περιφερειακή Αναγέννηση», Δημήτρης Πέτροβιτς, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού, για τον Έβρο. Όπως σημειώνει ο κ. Πέτροβιτς, τα πρόσωπα που επελέγησαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μπορούν να υπηρετήσουν τον τόπο «για ένα μέλλον στη βάση της συλλογικής προσπάθειας, της σκληρής δουλειάς, της σύνθεσης ιδεών και της συνεργασίας».

ΜΑΧΗΤΗΣ
Τα «βρόντηξε» και απόσυρε την υποψηφιότητά του ο
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κουγιουμτζόγλου!
Νέο «μπάχαλο» με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Αβδήρων.
Συγκεκριμένα, μετά τον αποκλεισμό του υποψηφίου Δημάρχου στον Δήμο Αβδήρων, κου Σπύρου Χαλκίδη, επειδή δεν είχε καταθέσει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και το πιστοποιητικό γεννήσεώς του, υποψήφιοι σύμβουλοι είχαν προτείνει στον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού, κο Τάσο Κουγιουμτζόγλου, να ηγηθεί του ψηφοδελτίου, ως υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων λόγω της μαχητικότητας αλλά και της μεγάλης συνδικαλιστικής του δράσης!!!

ΘΡΑΚΗ
Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, δηλαδή των κυρίων Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κοντού, Ευάγγελου Μπασιάκου, Γιώργου Βουλγαράκη και Θεόδωρου Ρουσόπουλου προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμα του, για την συγκεκριμένη υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της αρμόδιας Προανακριτικής Επιτροπής

Σχετικά Άρθρα