fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Για πολιτικούς και πολιτευτές “εξαρτώμενους από το Τουρκικό Προξενείο”, κάνει λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης! Με γραπτή δήλωσή του στο Onalert,αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι τελικά δεν του έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ,το χρίσμα για την Περιφέρεια, επειδή εκείνος “δεν στέκεται δίπλα στη σημαία της Δυτικής Θράκης”! Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος εκλεγόταν για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης, παρά το πόλεμο που δεχόταν από τους “σκληροπυρηνικούς” μουσουλμάνους κάνει λόγο για συνδιοίκηση του Τουρκικού Προξενείου με τοπικούς πολιτικούς και πολιτευτές της Θράκης και για κέντρα “που μας παίζουν στα ζάρια για μια χούφτα μειονοτικές πελατειακές ψήφους”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά στον συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη στο Νομό Ξάνθης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας…
-Συγκεκριμένα, αντιδρούνε οι μειονοτικοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νομού Ξάνθης και ζητάνε από τον κ. Γιαννακίδη, αλλά και από τον κο Καραλίδη, να περιορίσει τον αριθμό υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στους τρεις και όχι σε περισσότερους (6) ώστε να μην διασπαστούν οι ψήφοι της μειονότητας και να εκλεγούνε 3 σύμβουλοι από την Ξάνθη σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές ο συνδυασμός και αναδειχθεί σε Περιφερειάρχη ο κ. Γιαννακίδης! Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι απειλούνε πως αν δεν δεχθεί την πρότασή τους ο κ. Γιαννακίδης, τότε θα αποσύρουν όλοι την υποψηφιότητά τους!!!

ΕΜΠΡΟΣ

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί από παραγγελίες που δεν εκτελέστηκαν ή καθυστέρησαν σημαντικά και αρκετές θέσεις εργασίας στο νομό μας βρίσκονται μετέωρες, καθώς οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης πρώτων υλών, αλλά και της αδυναμίας διάθεσης των προϊόντων τους. Επίσης κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς αφού οι πελάτες τους δεν έχουν …την υπομονή να περιμένουν να τελειώσει η διελκυστίνδα φορτηγατζήδων – κυβέρνησης και στρέφονται σ’ άλλες αγορές όπως της Τουρκίας ή της Βουλγαρίας.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ειδικά Κίνητρα Θράκης είπατε; Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που καταθέτει μετά από δημόσια διαβούλευση η Κυβέρνηση;
Ξεχάστε τα…και διαβάστε παρακάτω το λόγο:
«Πακέτο λοιπόν συνδυασμένων παρεμβάσεων για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών προωθεί ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Για το θέμα λοιπόν του πώς και σε ποιους δίνονταν επιδοτήσεις, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη Θράκη: «Να κάνετε μία επίσκεψη στη Θράκη, να δείτε εκατοντάδες «κουφάρια» επιχειρήσεων, οι οποίες πήραν πάρα πολλές επιδοτήσεις. Αυτό συνέβη και στην υπόλοιπη χώρα», υπογράμμισε.

ΘΡΑΚΗ
Ας δώσουν πρώτα τα δισεκατομμύρια που ΧΡΩΣΤΑΝΕ στον ελληνικό λαό είτε εν ήδη προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, είτε από την επιδότηση του κόστους εργασίας, είτε από επενδυτικά προγράμματα και πρωτοβουλίες και στην συνέχεια συζητάμε, αν και κατά πόσο θα μπορούσαν να γίνουν πράξη όλα αυτά που σπεύδουν να εξαγγείλουν λίγο πριν τις εκλογές της 7 ης Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα