Γενική

Δ. Φωτιάδης: «Οι εκλογές της 7 ης Νοεμβρίου είναι πολιτικές»

Η ανεργία στην Περιφέρεια ΑΜΘ αγγίζει το 40% και συνεχώς αυξάνεται

Ρεπορτάζ: Νάντια ΝάκουΠεριοδεία σε χωριά του Ν. Ξάνθης πραγματοποίησαν την Παρασκευή και το Σάββατο ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Τρέλλης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Δημήτρης Φωτιάδης. Την Παρασκευή 15/10 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Δ. Φωτιάδη επισκέφτηκε τα χωριά Άλμα και Μύκη. Στις συζητήσεις με τους κατοίκους αναδείχτηκε η ανάγκη να σταλεί ισχυρό μήνυμα απέναντι σε αυτούς που ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα από 8 Νοέμβρη, με την υπερψήφιση του περιφερειακού συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το Σάββατο 16/10 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Χ. Τρέλλη επισκέφτηκε το χωριό Κένταυρος. Το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, το πρόβλημα που προέκυψε στην αρχή της χρονιάς με τη μεταφορά των μαθητών, η καταστροφή των καπνοπαραγωγών κυριάρχησαν στη συζήτηση με τους κατοίκους. Τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης ενός ρωμαλέου ταξικού κινήματος που θα διεκδικήσει αιτήματα άμεσης προστασίας των ανέργων, θα διεκδικήσει πλήρη- σταθερή εργασία για όλους, θα βάλει τις βάσεις για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ κ. Δημήτρης Φωτιάδης δήλωσε στην XanthiNews: «Ο κόσμος είναι αναστατωμένος από τα μέτρα που παίρνονται εις βάρος του. Η ανεργία μαστίζει όλο τον ορεινό όγκο και φτάνει στο 80% ειδικά στους οικοδόμους. Το υπόλοιπο 20% ή φεύγει ή προσπαθεί να κάνει μεροκάματα έστω ανασφάλιστα. Γιατί η εκμετάλλευση αυξάνεται όταν έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Ο κόσμος μας λέει ότι την αγανάκτηση αυτή θα την κάνει και ψήφο στις εκλογές, υπέρ της λαϊκής συσπείρωσης. Μόνοι τους μας έλεγαν ότι η κάλπη θα γεμίσει με ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο.
Αυτές οι εκλογές είναι πολιτικές. Δεν είναι τοπικές όπως τις παρουσιάζουν. Οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν πει ότι είναι πολιτικές. Έχουν δώσει εντολή σε όλους τους υποψηφίους τους να το παίζουν ανεξάρτητοι και ότι δήθεν οι εκλογές είναι τοπικές. Εμείς αντικρούουμε αυτά τα δύο επιχειρήματα γιατί ξέρουμε ότι το βράδυ στις 7 Νοεμβρίου η οθόνη της τηλεόρασης θα γεμίσει από μπλε και πράσινους κόκκους. Άρα ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί πολιτικά και να καταδικάσει την πολιτική του μνημονίου και αυτή που εφάρμοσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και έφεραν σ αυτήν την κατάσταση τη χώρα.
Η μόνη που δεν έχουν οικονομική κρίση είναι οι πλοιοκτήτες, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι μεγαλέμποροι που είχαν και έχουν υπερκέρδη.
Είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να ψηφίσει με μανία τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η ΑΜΘ μαστίζεται ιδιαίτερα από την ανεργία. Έχει φτάσει στο 28%. Και ταυτόχρονα υπάρχουν κάποιοι άλλοι άνεργοι που φτάνουν το ποσοστό στο 40%. Δεν εγγράφονται στον ΟΑΕΔ γιατί περιμένουν να πιάσουν κάπου δουλειά, είτε περιμένουν να κάνουν κάπου μεροκάματο.
Δεν γίνονται επενδύσεις στην περιοχή μας. Είναι πιο εύκολο να πάνε στη Βουλγαρία και στην Τουρκία και όταν επιδοτούνται από το κράτος, είναι ένα φυσικό επακόλουθο η ραγδαία αύξηση της ανεργίας.
Η περιοχή μας ήταν κατεξοχήν αγροτική με πολλές δυναμικές καλλιέργειες, δυστυχώς έχει στραγγίσει όχι τυχαία αλλά μετά από παρεμβάσεις της Ε.Ε. Αυτοί δεν θέλουν να παράγουμε τίποτα, δεν θέλουν να κάνουμε τίποτα, να μην έχουμε τίποτα. Μόνο να έχουμε τουρισμό. Και τελικά ποιος τουρίστας θα έρθει όταν όλη η Ευρώπη μαστίζεται από ανεργία και φτώχεια και ειδικά οι Έλληνες που δεν μπορούν να κάνουν τουρισμό. Άρα τα επόμενα χρόνια δεν θα πάει καλά ούτε αυτός ο τομέας. Με το πλάνο που έχουν βάλει μέσω της τρόικας μέχρι το 2020 με τη λιτότητα και τη φτώχεια να συνεχίζονται, σε λίγο ο κόσμος θα καταφεύγει σε συσσίτια. Ήδη ένας στους έντεκα Έλληνες καταφεύγει σε συσσίτια».
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ν. Ξάνθης είναι οι εξής: Εφέντη Χασάν, Ζαραφειάδης Νίκος, Θάνος Αριστείδης, Καλαϊτζής Κώστας, Καλαϊτζόγλου Βασίλης, Καραγιαννίδου Δήμητρα, Καρά Χουσεϊν Σουκρή, Λυμπέρης Κώστας, Μπαλτόπουλος Βασίλης, Παπαδοπούλου Ελένη, Πυργελής Γιώργος, Τσεντεμενίδου Γεωργία, Φρέγκογλου Νίκος, Φωτιάδης Χαράλαμπος.

Σχετικά Άρθρα