Γενική

«Ξάνθη- Σταυρούπολη Πρότυπο Δημιουργίας» ζητάει τη συνέχεια

Παρουσίαση συνδυασμού Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη

«Αποτελούμε μια δυναμική, έμπειρη, ανανεωμένη και συγχρόνως ονειροπόλα ομάδα, με την οποία διεκδικούμε στις προσεχείς εκλογές την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Ξανθιωτών, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης» τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης στην παρουσίαση του συνδυασμού του «ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» προχθές το βράδυ σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου.
Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην προγραμματική διακήρυξη και παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους «εν ενεργεία που θα δώσουν την εμπειρία τους, αλλά κυρίως άτομα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τον Δήμο, που φέρνουν την φρεσκάδα και την ανανέωση, εκ των οποίων μάλιστα αρκετά νεαρής ηλικίας, που δίνουν την πολύτιμη ορμή τους, και τις ιδέες τους για την Ξάνθη του μέλλοντος», όπως σημείωσε ο ίδιος.
Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή των γυναικών: «Πιστεύω στην προσφορά, στο δυναμισμό και την αγωνιστικότητα των γυναικών, στην ευαισθησία, την διαίσθηση, την δημιουργικότητα και το μεγαλείο της γυναικείας ψυχής.
Και ζητώ η συμμετοχή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι η μεγαλύτερη δυνατή».

Οι υποψήφιοι για την εκλογική περιφέρεια Ξάνθης είναι: Α. Αγκόρτσας, Α. Ογλού Εγίτ, Δ. Αραμπατζής, Σ. Γαλαχουσίδου, Κ. Γιαγτζόγλου, Δ. Δαλίδης, Χ. Δημαρχόπουλος, Ι. Δρεμσίζης, Θ. Ηλιάδης, Α. Θεοδωρίδης, Ι. Καλαϊτζή, Σ. Καραγιαννίδου, Α. Καρακασίδης, Θ. Κεβεντζίδης, Κιαζήμ Ογλού Κανσίς, Γ. Κουράκος, Α. Κυριακίδης, Μ. Μαγγίρα, Α. Μαζάνης, Δ. Μακρή, Β. Μουμτζάκη, Χ. Μούρκας, Μπ. Σαμπρή, Δ. Μπένης, Ι. Μπούτος, Σ. Ναζλίδου, Γ. Παπασταματίου, Ι. Παπαχρόνης, Φ. Πεχλιβανοπούλου, Ν. Σπυριδόπουλος, Ά. Σπυρίδου, Η. Συμεών, Π. Ταρενίδης, Χ. Τσαμούρ, Ι. Τσεγγελίδης, Ε. Τσέπελης, Β. Τσεσμετζή, Ε. Φανουράκης, Φ. Φιλίππου, Ν. Φωτιάδης, Χ. Ογλού Ορχάν, Χ. Ογλού Οχτάι, Ν. Χατζηφωτιάδης, Ν. Χατζόπουλος.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ«Σας καλησπερίζω και σας καλωσορίζω σ αυτόν εδώ τον όμορφο χώρο απ όπου ξεκινάει με την επίσημη διακήρυξη των αρχών της δημοτικής παράταξής μας, και την παρουσίαση των υποψηφίων, ο νικηφόρος αγώνας του συνδυασμού μας ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Ήδη έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 7 ης Νοεμβρίου. Πιστεύω πως ο προεκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί ομαλά, όπως αρμόζει στην πολιτισμένη κοινωνία της Ξάνθης, η οποία άλλωστε με την συμπεριφορά της, είμαι βέβαιος πως θα διασφαλίσει την ήρεμη ατμόσφαιρα.
Εμείς πάντως θέλω να σας διαβεβαιώσω πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρασυρθούμε, από μελανά φαινόμενα και αρνητικές καταστάσεις, που προσβάλλουν την ευπρέπεια, την ηθική, το επίπεδο του πολιτισμού μας και δεν θα παραβιάσουμε την εκλογική νομοθεσία και τις συμφωνίες της διαπαραταξιακής επιτροπής.
Θέλω να πιστεύω πως το ίδιο θα πράξουν και οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων, τους οποίους συγχαίρω για το ενδιαφέρον τους για τον Δήμο μας. Τους εύχομαι καλή τύχη. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αφού:
Έχω τονίσει κατ επανάληψη, πως όλοι χρειάζονται σε αυτόν τον τόπο, δεν περισσεύει κανείς, ότι ενωμένοι αγωνιζόμαστε, ενωμένοι προσπαθούμε για μια καλύτερη Ξάνθη και έτσι θα πορευθούμε με τους άλλους συνυποψήφιους μας μετά τις εκλογές.
Επιζητούμε την συνεργασία του κάθε δημότη, του κάθε πολίτη, προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας, να πετύχουμε τους στόχους μας, να εκπληρώσουμε τα όνειρά των συνδημοτών μας και να δούμε το νέο μας Δήμο να προοδεύει συνεχώς.
Άλλωστε η αυτοδιοίκηση της νέας εποχής, με αυξημένες αρμοδιότητες αποκτά τη δυνατότητα να παρεμβαίνει αποφασιστικά σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και σε ότι αφορά την ποιότητα της ζωής μας.
Με την συνένωση Ξάνθης και Σταυρούπολης, έχουμε ένα νέο ισχυρό Δήμο που έχει την δυνατότητα να δρα με αυξημένη ευαισθησία για το περιβάλλον, να δημιουργήσει διαφορετικά μοντέλα λειτουργίας και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους του.
Η θέση μας για την Διοικητική Μεταρρύθμιση είναι θετική πρέπει όμως να επισημάνω πως ο χωροταξικός σχεδιασμός δεν είναι σωστός (Ο Δήμος Σταυρούπολης έπρεπε να παραμείνει και να ενσωματωθούν σ αυτόν περιοχές της Καβάλας και Δράμας, ενώ στο Δήμο Ξάνθης οι οικισμοί της κοινότητας Διομηδείας που είναι βόρεια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ).
Την Σταυρούπολη θα την προσέξουμε και θα την ενισχύσουμε.
Άλλο αρνητικό σημείο του Καλλικράτη είναι πως είναι στοιχείο του Μνημονίου με την Τρόικα (ΔΝΤ κλπ) για την εξοικονόμηση πόρων (2,7% του προϋπολογισμού έναντι 11,4% του μέσου όρου της Ε.Ε διατίθεται σήμερα στους δήμους και αυτό το μικρό ποσοστό πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί).
Ακόμη η εφαρμογή του γίνεται χωρίς καμία προετοιμασία για το προσωπικό και την λειτουργία των νέων υπηρεσιών, χωρίς καν να κοστολογηθούν οι αρμοδιότητες που περνούν στους Δήμους, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, την στιγμή που θα έπρεπε να ενισχυθούν οι Δήμοι, ώστε το οικοδόμημα αυτό να στηθεί σε στέρεες βάσεις.
Παρόλα αυτά έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας.
Και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την μετάβαση στη νέα εποχή αφού διαθέτουμε, πείρα, γνώση, θέληση, τόλμη αποφασιστικότητα και αυξημένο αίσθημα ευθύνης.
Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε μέρους του νέου δήμου και να τα αναβαθμίσουμε ως σύνολο.
Ήδη σχεδιάζουμε υπερτοπικά για να δράσουμε τοπικά.
«Είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε, να αφομοιώσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα ως εξωτερικά ερεθίσματα έρχονται προς εμάς.
Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους χώρους, σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις, σε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις.
Πιστεύουμε και σχεδιάζουμε θέλοντας να κάνουμε πράξη τα λόγια του μεγάλου Αβδηρίτη σοφιστή, του Πρωταγόρα.
«Μέτρο των πάντων ο άνθρωπος».
Αυτά άλλωστε δηλώνουμε ξεκάθαρα διατηρώντας το λογότυπό του συνδυασμού μας που είναι ο άνθρωπος, ο άνθρωπος με τα τρία χρώματα, το γαλάζιο, το πράσινο και το κόκκινο, με τα τρία βελάκια στραμμένα προς το εσωτερικό του, και την μεγάλη επιφάνεια έδρασής του, γιατί τον άνθρωπό μας τον θέλουμε να πατάει γερά και να αντέχει στους κλυδωνισμούς της ζωής.
Και ας μη μας διαφεύγει αγαπητοί μου πως εμάς τους Ξανθιώτες ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, χρώμα, θρησκεία, καταγωγή και κουλτούρα, αυτά που μας ενώνουν είναι και πολλά και σπουδαία.
Μας ενώνουν πάνω από όλα το κοινό μας ενδιαφέρον, η κοινή μας αγάπη, ο μεγάλος μας έρωτας θα έλεγα για τη δική μας πόλη, για την κυρά της Θράκης, την πόλη με τα χίλια χρώματα, την Ξάνθη της παράδοσης και του πολιτισμού, για τα δημοτικά μας διαμερίσματα, του Ευμοίρου και των Κιμμερίων, αλλά και για την ξεχωριστή Σταυρούπολη και τα τοπικά της διαμερίσματα.
Κυρίες και κύριοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και μέσω υμών, Συνδημότισσες και Συνδημότες, αυτή η υπέρμετρη αγάπη για το συνάνθρωπο και τον Δήμο μας, σας βεβαιώ πως διακατέχει όλα τα μέλη του συνδυασμού μας, του συνδυασμού της Νίκης, της Νίκης της Ξάνθης, του συνδυασμού
«ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
Επέλεξα να καταρτίσω ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς, με εκλεκτά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, άτομα στα οποία μπορώ να στηριχθώ για να εφαρμόσω το φιλόδοξο και συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμά μας, άτομα που προέρχονται από όλες τις γειτονιές και οικισμούς του νέου μας Καλλικράτειου δήμου, άτομα που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τομέα, άτομα της προσφοράς στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, αλλά και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας δεν είναι προϊόν κομματικής, συγγενικής ή φιλικής πίεσης, για τη συμπλήρωση απλά και μόνο του συνδυασμού μας, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες παρατάξεις.
Ήταν προσωπική και ενσυνείδητη επιλογή τους και όλοι τους έχουν την διάθεση να προσφέρουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας.
Στο ψηφοδέλτιό μας μετέχουν εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα μας δώσουν την εμπειρία τους, αλλά κυρίως άτομα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τον Δήμο, που μας φέρνουν την φρεσκάδα και την ανανέωση, εκ των οποίων μάλιστα αρκετά νεαρής ηλικίας, που μας δίνουν την πολύτιμη ορμή τους, και τις ιδέες τους για την Ξάνθη του μέλλοντος.
Σας ευχαριστώ όλους ιδιαίτερα για την συμμετοχή σας και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου.
Θέλω όμως να σταθώ στη συμμετοχή των γυναικών.
Πιστεύω στην προσφορά, στο δυναμισμό και την αγωνιστικότητα των γυναικών, στην ευαισθησία, την διαίσθηση, την δημιουργικότητα και το μεγαλείο της γυναικείας ψυχής.
Και ζητώ η συμμετοχή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι η μεγαλύτερη δυνατή.
Αποτελούμε φίλες και φίλοι μια δυναμική, έμπειρη, ανανεωμένη και συγχρόνως ονειροπόλα ομάδα, με την οποία διεκδικούμε στις προσεχείς εκλογές την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Ξανθιωτών, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
Χωρίς να καταθέτουμε την κομματική μας ταυτότητα, είμαστε υπεράνω κομμάτων και πολιτικών παρατάξεων.
Το δικό μας κόμμα είναι πρωτίστως η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε το κόμμα της Ξάνθης.
Όλοι μαζί, κοιτάμε στα μάτια τους Ξανθιώτες, με ήσυχη την συνείδηση, και τους ζητάμε την εμπιστοσύνη τους, τους ζητάμε την εντολή για την προσεχή δημοτική περίοδο και τους λέμε πως δύναμή μας, είναι η δική τους δύναμη.
Εσείς αγαπητοί συνδημότες, μας δίνετε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Ξάνθη και την Σταυρούπολη, με τόλμη και αποφασιστικότητα ως το τέλος.
Εγώ και οι συνεργάτες μου δεσμευόμαστε απέναντί σας, πως θα συνεχίσουμε το έργο μας με πιο γρήγορους ρυθμούς, με μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε ο Δήμος μας να είναι, πρωταγωνιστής εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.
Ένας Δήμος που θα προοδεύει και θα αναπτύσσεται, αλλά συγχρόνως θα σέβεται το περιβάλλον, την ιστορία της και την ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου και της κάθε περιοχής.
Ένας Δήμος που θα μεγαλώνει, αλλά παράλληλα θα διατηρεί την ανθρωπιά του και την ζεστασιά της γειτονιάς.
Ένας Δήμος που θα είναι με δυο λέξεις
ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Σας ζητούμε λοιπόν αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες να συμπαραταχθείτε μαζί μας στον πιο ωραίο αγώνα, στον αγώνα για την Ξάνθη των ονείρων μας.
Γιατί εμείς και εσείς, Ξέρουμε, θέλουμε και Μπορούμε να κάνουμε τον όμορφο δήμο μας πιο όμορφο και πιο ανθρώπινο.
Συνεχίζουμε λοιπόν μαζί και την επόμενη δημοτική περίοδο.
Και τώρα φίλες και φίλοι ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα μέλη του νέου Συνδυασμού μας.
Είναι επίσης μαζί μας, συμπαραστάτες, ανεπιφύλακτα και στηρίζουν την προσπάθειά μας, αν και δεν μετέχουν του συνδυασμού μας για διάφορους προσωπικούς λόγους, οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι: Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Παπαδόπουλος Νίκος, Σερραίος Ευστράτιος και Χρηστίδης Γιάννης, τους οποίους ευχαριστώ για την μακροχρόνια άριστη συνεργασία μας και για όσα έχουν προσφέρει στον τόπο μας, που είναι πολλά και σημαντικά, αλλά και για την σημερινή τους παρουσία».

Σχετικά Άρθρα