Γενική

Φρέσκο σπανάκι με κρέμα τυριού

Με ντοματάκια από τον μπαχτσέ της Μαρίας του Πασάκα

4-5 φουντωτές ρίζες σπανάκι
10 ντοματάκια Σαντορίνης
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι (κονσέρβα)
1 χούφτα κρουτόν ψωμιού
2 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σπόρια
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι νερό
αλάτι

Διαδικασία
Η Μαρία του Πασάκα είναι φίλη του Νηστικού Αρκουδιού. Τα ντοματάκια της Μαρίας του Πασάκα είναι σπιτικά, πεντανόστιμα και αγαπημένα. Τα φύτεψε μόνη της στον μικρό “μπαχτσέ” που έχει κάνει στο μπαλκόνι, χρησιμοποιώντας σπόρο που αγόρασε από ένα φυτώριο. Στον μικρό της κήπο έχει φυτέψει βασιλικό, μέντα, άνηθο, κρεμμυδάκια και άλλα ωραία που τα κόβει, τα ξεπλένει και τα βάζει φρέσκα-φρέσκα στο φαγητό που ετοιμάζει. Σήμερα, τα κάνει σαλάτα!
Καθαρίζουμε τα σπανάκια από τα κοτσάνια. Κρατάμε μόνο τα φύλλα και τα πλένουμε καλά. Αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Το ίδιο κάνουμε και με τα ντοματάκια. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια με ένα λεπτό μαχαίρι (δεν τα πλένουμε!) και τα κόβουμε φέτες. Ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μικρά καρέ ψωμιού για να κάνουμε κρουτόν ή αγοράζουμε έτοιμο. Για την κρέμα: βάζουμε στο μπλέντερ το τυρί και τη μουστάρδα, το μισό λάδι και το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή κρέμα.
Σερβίρουμε σε ένα μεγάααλο μπολ (για να μπορούμε να ανακατέψουμε) το σπανάκι και την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που θέλουμε. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Γιαμ, γιαμ!
Καλή επιτυχία

Σχετικά Άρθρα