Γενική

Πουτίγκα ρυζιού με μήλα

Τίγκα στην πουτίγκα!

1/3 κούπας ρύζι αρμπόριο
2 κούπες γάλα
2 συσκευασίες βανίλια
1/3 κούπας ζάχαρη
3 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια)
1/3 κούπας καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2/3 κούπας μαρμελάδα βερίκοκο
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγού
4 κουτ. σούπας αλεσμένα αμύγδαλα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
4 κουτ. σούπας αμυγδαλάκι φιλέ

Διαδικασία
Βάζουμε το ρύζι σε μισή κούπα βραστό νερό για μια ώρα να φουσκώσει. Έπειτα παίρνουμε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα μαζί με το ρύζι να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε τα υλικά μας να μην κολλήσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Συμβουλή! Αν δούμε ότι έχει κρυώσει και δεν έχει “πιει” όλο το γάλα, σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε μόνο το φουσκωμένο γλυκό ρύζι.
Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μήλα, την καφέ ζάχαρη, την άσπρη ζάχαρη, μια βανίλια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα.
Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε μέσα στο κρύο ρύζι. Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους με άνοιγμα 20 εκ. και στρώνουμε από πάνω το μείγμα ρυζιού. Από πάνω αραδιάζουμε το μείγμα με τα καραμελωμένα μήλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα ρίχνοντας τις 4 κουτ. ζάχαρη σιγά σιγά, τη βανίλια και όλα μαζί τα ανακατεύουμε απαλά με τα αμύγδαλα. Αυτό το μείγμα τώρα το απλώνουμε επάνω στα μήλα και πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι φιλέ. Ψήνουμε τη πουτίγκα στο γκριλ για 8-10 λεπτά, ώσπου να ψηθούν τα αμύγδαλα και να ροδίσουν.
Σερβίρουμε αμέσως! Μμμμμ τέλειο!

Σχετικά Άρθρα