Γενική

Προσωπικό στοίχημα του Σ. Ξυνίδη να πάρουν το Δήμο οι «Πολίτες για την Αλλαγή»

«Ποτέ δεν με ενδιέφερε η προσωπική μου πορεία»

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου«Δεν είναι προσωπικό στοίχημα ότι έχω κάτι με κάποιον ή θέλω να αποδείξω σε κάποιους κάτι. Είναι προσωπικό στοίχημα με την έννοια ότι πιστεύω απόλυτα ότι θα απελευθερώσουν πολλές δημιουργικές δυνάμεις στον τόπο για να μπορέσει να πάρει η Ξάνθη αυτό που της αξίζει. Γιατί η Ξάνθη είναι ένας τόπος με πολύ μεγάλο βάθος, κυρίως με τους ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, όλους αυτούς τους ανθρώπους της ευαισθησίας που τους βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο και ουδέποτε μπόρεσαν να εκφραστούν στη δημόσια εκφορά του λόγου». Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης κληθείς να απαντήσει για την στήριξη στο συνδυασμό του Χρ. Πούλιου «Πολίτες για την Αλλαγή», ευρισκόμενος στην προχθεσινή πρώτη επίσημη παρουσίαση των μελών του ψηφοδελτίου.
«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ»
Την βεβαιότητα ότι οι Πολίτες για την Αλλαγή θα αναλάβουν την διοίκηση του Δήμου Ξάνθης εξέφρασε ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης: «Αυτός ο συνδυασμός έχει όλη τη δυναμική της κοινωνίας, το μέλλον, αυτό που θέλουν να συμβολίσουν οι Πολίτες για την Αλλαγή, από το ξεκίνημα τους το 2006 και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτός ο συνδυασμός θα κληθεί να πάρει στα χέρια του την τύχη της πόλης, με νέους, ικανούς ανθρώπους, με όρεξη για προσφορά και δουλειά. Η πόλη έχει μεγαλώσει πολύ, είναι ένα μεγάλο τμήμα του νομού, είναι η ατμομηχανή όλης της περιοχής μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει αυτή η αλλαγή. Η Ξάνθη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Έχει χάσει πολλές φορές ευκαιρίες, περιμένοντας και ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια. Ήρθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής στο Δήμο Ξάνθης. Πιστεύω ότι ο Χρήστος Πούλιος και οι συνεργάτες του θα είναι αντάξιοι και της στιγμής για τη μεγάλη νίκη και πολύ περισσότερο να τραβήξουν μπροστά την πόλη και τα προβλήματα της να τα αφήσουν στο παρελθόν».
«ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ»
Ως κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξη έθεσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μετά τον ανασχηματισμό της. Ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης από Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης. Την αισιοδοξία του κόντρα στο γενικότερα κλίμα απαισιοδοξίας εξέφρασε ο Ξανθιώτης Αναπληρωτής Υπουργός:
«Έχουμε συνειδητοποιήσει σε αυτήν την παράταξη και σε αυτήν την κυβέρνηση, ότι δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Δεν είναι ο χρόνος που θα δώσει τέτοιες ευκαιρίες. Με πλήρη συναίσθηση αυτών των ευθυνών, προσπαθούμε για το μεγάλο έργο της ανάπτυξης, το να βγούμε από την κρίση, να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της η πατρίδα μας και να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να προχωρήσει μπροστά σε νέες βάσεις, με μια άλλη λογική. Επειδή ανακυκλώνεται όλο αυτό το κλίμα της απαισιοδοξίας, θέλω να απαντήσω με τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη: «Ναι γίνεται». Εμείς το πιστεύουμε και πιστεύουμε και ο ελληνικός λαός το ίδιο πιστεύει και γι αυτό το λόγο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις ιστορικές ευθύνες που έχουμε».
«ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ»
Αν δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του θα αποχωρήσει από την πολιτική έγκαιρα, είπε ο κ. Ξυνίδης: «Προσωπικά ποτέ δεν με ενδιέφερε και εξακολουθεί να μη με ενδιαφέρει η προσωπική μου πορεία. Όταν έρθει η χρονική στιγμή δεν θα διστάσω αυτό το οποίο τώρα γίνεται στην πολιτική ζωή με αυτό το μεγάλο βήμα του σημερινού συνδυασμού, να ανοίξω και εγώ τον δρόμο μου, για την ανανέωση και σ αυτή τη θέση την οποία κατέχω. Δεν ήρθα για να μείνω δεκαετίες. Ήρθα για να μπορέσω να δημιουργήσω προϋποθέσεις, με τη δική μου συμβολή, να μπορέσει ο Νομός να κάνει κάποια βήματα παραπάνω στο βαθμό που είτε αυτά εκπληρωθούν είτε αυτά δω ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ να ξέρετε ότι θα αποχωρήσω από την πολιτική έγκαιρα. Εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι κάποια από αυτά που είπα στους πολίτες της Ξάνθης που με τίμησαν στην πρώτη μου κάθοδο με την εκλογή μου, είναι ότι θα μπορέσω κάτι από αυτά να προσφέρω».

Σχετικά Άρθρα