Γενική

«Ήταν βιαστική και λανθασμένη η απόφαση του Ν. Ζλάτκου»

Οι Γιορτές Νεολαίας, Πολιτισμού και Παράδοσης θα λάβουν χώρα από τις 26 έως και τις 29 Αυγούστου στη Γενισέα, στην έδρα του Δήμου Βιστωνίδας και του νέου Δήμου Αβδήρων. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλέκος Χατζόπουλος έκανε δηλώσεις στην XanthiNews για τον πολιτιστικό θεσμό που πρέπει να συνεχιστεί όπως και οι υπόλοιποι των Δήμων Αβδήρων και Σελέρου. Επίσης είπε πως θα θέσει υποψηφιότητα στο συνδυασμό του κ. Γαλανόπουλου, ενώ χαρακτήρισε βιαστική και λανθασμένη απόφαση του κ. Ζλάτκου να μην είναι πάλι υποψήφιος, αφού όπως υποστήριξε είναι ένας πετυχημένος Δήμαρχος.

Αλ. Χατζόπουλος για: Γιορτές Νεολαίας, Πολιτισμού και Παράδοσης και πολιτικά

Γράφει η Νάντια Νάκου

Ο κ. Αλέκος Χατζόπουλος μιλώντας για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είπε πως απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα στους νέους και στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτότυπες διοργανώσεις του ιππικού γύρου και του ποδηλατικού αγώνα: «Από την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε την δημοτική αρχή, διοργανώσαμε τον ιππικό γύρο με τη συνδιοργάνωση ιππικών ομίλων, από την Βόρειο Ελλάδα. Επίσης γίνεται ο ποδηλατικός γύρος πανελλήνιας εμβέλειας».
Από τη νέα χρονιά υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά στην συνέχεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων όλων των συνενωμένων δήμων. Ο κ. Χατζόπουλος πιστεύει ότι «Αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν ως έχουν, στις έδρες των πρώην Δήμων με μεγαλύτερη δραστηριότητα και πιο αναβαθμισμένες. Δεν πρέπει να περιοριστούν. Γιατί ο κόσμος αναζητεί αυτές τις εκδηλώσεις, θέλει να διατηρήσει τον πολιτισμό του. Οι δημότες όλου του νέου Δήμου πρέπει να αγκαλιάσουν όλες τις εκδηλώσεις».
Κληθείς να ρωτήσει αν θα είναι υποψήφιος τόνισε: «Είχα δηλώσει από την αρχή ότι εφόσον υπάρχει ένα νέο πρόσωπο που θα διεκδικήσει την Δημαρχία θα είμαι πάλι υποψήφιος. Πιστεύω στον Δημήτρη Γαλανόπουλο γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος γιατί έδειξε καλά στοιχεία όσο ήταν στην θέση του Αντινομάρχη επί 19 μήνες, ως χαρακτήρας, ως άνθρωπος, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων. Ζει από κοντά τους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων και ξέρει και κατανοεί τα προβλήματα του νέου Δήμου».
Ο Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Νίκος Ζλάτκος με επιστολή του στα ΜΜΕ έκανε γνωστή την απόφαση του να μη θέσει και πάλι υποψηφιότητα, όπου εκφράζει μεταξύ άλλων την πικρία του. Ο κ. Χατζόπουλος σχολίασε: «Βιαστική ήταν η απόφαση του κ. Ζλάτκου και πιστεύω έκανε λάθος. Γιατί είχε μια πετυχημένη τετραετία. Ανέλαβε έναν Δήμο που ήταν στην χρεοκοπία. Τα πρώτα 2 χρόνια οργάνωσε το Δήμο και συμμάζεψε τα οικονομικά του. Από την άλλη πλευρά υλοποίησε έργα σε όλους τους οικισμούς του Δήμου και θα εκτελούνται μέχρι το τέλος της τετραετίας. Ούτε το 1/10 από αυτά τα έργα δεν είχαν γίνει στην οκταετία του κ. Τσολακίδη».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Την Πέμπτη 26 Αυγούστου είναι το γλέντι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας υπό την αιγίδα της εκκλησίας της Γενισέας και με την βοήθεια του Δήμου Βιστωνίδας.
Παρασκευή 27 Αυγούστου
Ημέρα Νεολαίας
8:00 Πλατεία Γενισέας
Συναυλία με ελληνικές και ξένες επιτυχίες από το νεανικό συγκρότημα: «Underhill West and «Mood Stealers»
Σάββατο 28 Αυγούστου
Ημέρα Παράδοσης
9:00 Πλατεία Γενισέας
Ο Βόρειος Ήχος θα γεμίσει τη βραδιά με χορό και γλέντι για όλους τους επισκέπτες!
Κυριακή 29 Αυγούστου
Ημέρα πολιτισμού
10:00 Δημαρχείο Βιστωνίδος, Γενισέα 3 ος Ιππικός γύρος Δήμου Βιστωνίδος «Στα μονοπάτια των αλόγων του Διομήδη» Γενισέα- Βαφέϊκα- Πολύσιτος- Σέλινο- Συδινή- Κουτσό- Γενισέα.
11:00 Δημαρχείο Βιστωνίδος, Γενισέα 3 ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Αγώνας Open Δήμου Βιστωνίδας.
Με την συμμετοχή ποδηλατών από όλη την Ελλάδα.
Κυριακή 29 Αυγούστου
Ημέρα Πολιτισμού
9:00 Πλατεία Γενισέας
Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Βιστωνίδος.
Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ρετσίτσα Βουλγαρίας παρουσιάζουν Σαρακατσάνικα δρώμενα και χορούς των δύο κρατών, με τη συνοδεία της ορχήστρας και τα τραγούδια του γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Σερμπέζη.

Σχετικά Άρθρα