Γενική

Ο Βασίλης Τσολακίδης Υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων με το ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος
Με τον αέρα του νικητή στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου ο Βασίλης Τσολακίδης και αφού πείρε το χρίσμα από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην έδρα του νέου ενοποιημένου δήμου Αβδήρων που είναι η Γεννησέα.
Αναφερόμενος πολλές φορές στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Βιστωνίδας είπε ότι είναι απελθών δήμαρχος λέγοντας χαρακτηριστική ότι στα 3,5 χρόνια της διοίκησης του δήμου δεν προσέφερε τίποτε περισσότερο στους συνδημότες μας.
Έκανε αναφορά στο οικόπεδο που γίνεται η λαϊκή (παζάρι) που καθαρά για προεκλογικούς λόγους δεν το αγόρασε ο δήμαρχος Νίκος Ζλάτκος και δεν το έγραψε στα περιουσιακά στοιχεία του δήμου γιατί δεν ήθελε να χαλάσει την «καρδιά» ορισμένων από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι και του υποσχέθηκαν ότι θα του φέρουν ψήφους.
Έφερε δε σαν παράδειγμα προς μίμηση την δημοτική αρχή του δήμου Ξάνθης ο οποίος διέθεσε περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του ακινήτου της τράπεζας Ελλάδος στην Κεντρική Τράπεζα. Επίσης συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά της διοίκησης του Ζλάτκου έκανε αναφορά για το πάγωμα της ανέγερσης των 72 εργατικών κατοικιών στη Γεννησέα.
Για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής επίσης επέκρινε δριμύτατα τον κ. Ζλάτκο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ένας χώρος που έπρεπε να σφύζει από ζωή, κατάντησε χώρος συγκέντρωσης φιδιών και σκουπιδιών.
Το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Σέλινο δεν λειτουργεί.
Για την απορροφητικότητα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ανέφερε ότι όταν ο ίδιος ήταν στο τιμόνι του δήμου, ήταν ποιο μπροστά και από τον δήμο Ξάνθης στην απορροφητικότητα, τονίζοντας ότι δεν έγινε προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ κανενός έργου.
Για την ΔΕΥΑΒ είπε ότι έθεσαν τις καλύτερες βάσεις για την λειτουργία όπου σήμερα το παθητικό της Εταιρείας Ύδρευσης ξεπερνά το ένα εκ ευρώ.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι η αίτησή του για την υποψηφιότητα του δήμου Αβδήρων επέτυχε της έγκρισης του κόμματος διευκρινίζοντας όμως πώς η παράταξή του είναι ανοιχτή και σε στελέχη τα οποία δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του νέου δήμου έκανε αναφορά για τις προκλήσεις ανάπτυξης που διαθέτει όπως ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, γεωθερμικό πεδίο, κόμβος Εγνατίας, φυσικό αέριο, πολυπολιτισμικότητα η μεγάλη προίκα των αρχαίων Αβδήρων που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταφραστεί σε ανάπτυξη.
Ο Βασίλης Τσολακίδης άφησε να εννοηθεί ότι ο συνδυασμός του θα κατεβεί στην προεκλογική αρένα με τα συνθήματα όπως «Κοινή πορεία, όλοι μαζί, ισόρροπη ανάπτυξη».
Επίσης ανέφερε ότι έκανε τις επαφές του με τους οικισμούς και ήδη άρχισε να καταρτίζει το ψηφοδέλτιο με αξιόλογα άτομα βεβαίως δίνοντας άμεση προτεραιότητα στους υπάρχοντες δημοτικούς συμβούλους και τα στελέχη του.
Αναφέρθηκε επί μακρών ότι το εγχείρημα της διοίκησης του νέου δήμου με τον νόμο Καλλικράτη θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί μία τετραετία για την οργάνωση της καθημερινότητας του πολίτη και τον σχεδιασμό τονίζοντας ότι τέλος του Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση του 70 με 80% του συνδυασμού του όπου σε παρόμοια εκδήλωση θα παρουσιάσει τα μέλη και τους συνεργάτες του.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε ότι η παραμονή της παράταξής του στην αντιπολίτευση τον ωρίμασε και πώς ήταν μία πολύ καλή εμπειρία.
Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν μερικά από τα παλιά στελέχη, η τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Βιστωνίδας και Σελέρου.
Αναφερόμενος μέχρις ότου ετοιμαστεί το πολιτικό του πρόγραμμα ανέφερε ότι οι προτεραιότητες του θα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του Γεωθερμικού πεδίου, την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, την ανάπτυξη της θάλασσας.
Δεσμεύθηκε ότι θα πιέσει την Κυβέρνηση για το τοπικό καλό άσχετα αν στηρίζεται από την ίδια τονίζοντας ότι η κοινωνική ομπρέλα στον δήμο Αβδήρων πρέπει να ανοίξει γιατί καθημερινά συνδημότες του λόγω και της οικονομικής κρίσης έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την παρουσία τους δίπλα τους.
Αναφερόμενος στα δημοτικά τέλη ανέφερε ότι θα τα μειώσει σε μία ένδειξη στήριξης των αδυνάτων οικονομικά συνδημοτών του.
Είναι γεγονός ότι ο Βασίλης Τσολακίδης είναι από τα ανοιχτά μυαλά της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχει διάθεση να προσφέρει έργο και τα όποια λάθη του παρελθόντος είναι λογικό να έγιναν αφού δεν διαχειρίστηκε απλά την διοίκηση του δήμου αλλά έκανε προσπάθειες παραγωγής έργου και είναι λογικό όποιος δουλεύει να κάνει και λάθη σε αντίθεση με αυτόν που απλά διαχειρίζεται την διοίκηση του δήμου.

http://www.xanthi-times.gr/αρχική/πολιτική/ο-βασίλης-τσολακίδης-υποψήφιος-δήμαρχος-αβδήρων-με-το-πασοκ

Σχετικά Άρθρα