Γενική

Αν δεν στηρίξουμε ό ένας τον άλλο θα χάσουμε την μπάλα

Βροχή τα λουκέτα στην Ξάνθη

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

Αφορμή για το άρθρο αυτό παίρνω από ένα ακόμη λουκέτο καταστήματος εστίασης που «κλείδωσε» χθες το μεσημέρι στην οδό Μπρωκούμη. Η ταμπέλα ΠΩΛΕΙΤΑΙ η επιχείρηση κρεμάστηκε στην πόρτα. Η διαπίστωση ότι «βροχή» πέφτουν οι διαγραφές στο Επιμελητήριο Ξάνθης δεν είναι νέα είδηση. Με τα όσα βλέπουμε μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι για το 2010 για κάθε μία επιχείρηση που ανοίγει στην αγορά της Ξάνθης, βάζουν «λουκέτο» δύο!!! Το ίδιο άσχημο στατιστικό στοιχείο έρχεται και από τον ΟΑΕΔ για τις ροές απασχόλησης στο νομό Ξάνθης καθώς εξακολουθούν να είναι αρνητικά τα ισοζύγια απασχόλησης.
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα είναι δυσοίωνες, το χειμώνα θα έρθουμε, ως κοινωνία, αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα ανεργίας. Η λύση φυσικά δεν μπορεί να είναι άλλη παρά να στηρίξει ο ένας επαγγελματίας τον άλλον.
Εκτιμώ ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και το ΕΒΕ Ξάνθης, η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αλλά και οι υπόλοιποι φορείς της αγοράς που πρέπει να σκεφθούν να προωθήσουν μια «εκστρατεία» ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας, που να απευθύνεται προς τους καταναλωτές για τη στήριξη των ελληνικών και δη των προϊόντων της Ξάνθης. Σύμφωνα με τα «μηνύματα» που στέλνει η αγορά, αν δεν γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις, το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για όλους του επαγγελματίες και οι επιπτώσεις της κρίσης θα αναδιπλωθούν σε όλο τους το… «μεγαλείο» από το φθινόπωρο και έπειτα. Σχολεία, πετρέλαια και άλλα έξοδα θα προστεθούν στους ήδη επιβαρυμένους προϋπολογισμούς. (Ενεργοποίηση χρειάζεται και αλληλεγγύη μεταξύ των επιχειρηματιών της Ξάνθης, από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μην περιμένετε να κάνει τίποτε!!!).

Σχετικά Άρθρα