Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Για «πάρτι» εξαγορών, ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων, πάνω στα λείψανα των κατακτήσεων των εργαζομένων, έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας την προτεινόμενη εξαγορά του ΤΤ και της ΑΤΕ από τον Όμιλο Πειραιώς, κατά την περιοδεία της το Σαββατοκύριακο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη συνέντευξη που έδωσε (το Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος») στη Ξάνθη.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Την ίδια ώρα πάντως που ο Νομάρχης λάμβανε και επίσημα το χρίσμα του Υποψήφιου Περιφερειάρχη από τον Αντώνη Σαμαρά, προέκυψε «θέμα» Γαλανόπουλου εκ του μηδενός…
Συγκεκριμένα ο πρώην Αντινομάρχης Ξάνθης παραιτήθηκε από τη θέση του, επιχειρώντας μάλιστα με επιστολή που κοινοποίησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε να πλήξει πολιτικά και προσωπικά τον Γιώργο Παυλίδη, δίνοντας ένα ακόμη δείγμα αχαριστίας στον άνθρωπο που εκτός από τη θητεία του ενός χρόνου (το 2009), του «έδωσε» άλλους 7 μήνες για το 2010!!!! Κίνηση που σχολιάστηκε ανάλογα βέβαια…

ΑΓΩΝΑΣ
Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει. Είναι γεγονός ότι τα στελέχη των παρατάξεων κινούνται στους χώρους από όπου θα μπορέσουν να «ψαρέψουν» ψήφους προκειμένου την επόμενη τετραετία να κάνουν αυτά που ενώ ήταν στην διοίκηση των δήμων δεν πρόλαβαν να τα κάνουν αλλά προτίθενται να τα κάνουν την επόμενη τετραετία αν οι συνδημότες τους, τους ξαναβάλουν στον δημαρχιακό θώκο. Ο Αγώνας σε μια προσπάθεια ενημέρωσης συνομίλησε με τους δημάρχους του νομού μας οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν ως όπλο τους τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας τους προκειμένου να ζητήσουν από τους συνδημότες τους την ανανέωση της θητείας τους στις εκλογές της 9ης Νοεμβρίου.

ΕΜΠΡΟΣ
Με σκεπτικισμό και επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το σχεδιαζόμενο αιολικό Πάρκο στα όρια των νομών Ξάνθης – Ροδόπης στην περιοχή Πελεκητού – Πολύαρνου και ειδικότερα στις θέσεις επέμβασης «Αγγελικούλα» και «Θρόνος». Οι επιφυλάξεις τους απορρέουν όχι από θέσεις αρχής καθώς ως πολιτικό κίνημα – όπως διακηρύσσουν – είναι υπέρ της ανάπτυξης και εφαρμογής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις οποίες εντάσσονται η αιολική (Αιολικά Πάρκα)και ηλιακή (φωτοβολταϊκά) ενέργεια, προκειμένου να υπάρξει ενεργειακή κάλυψη της χώρας μας από την λεγόμενη «καθαρή» ενέργεια και όχι εξάρτηση από την ρυπογόνα (πετρέλαιο , λιγνίτη) για το περιβάλλον που έχει και μεγάλο οικονομικό κόστος αλλά από το γεγονός ότι …δεν έχουν εμπιστοσύνη στη λειτουργία των υπηρεσιών της περιφέρειας!

ΘΡΑΚΗ
Σταχυολογώντας αναφορές έγκριτων νομικών-συνταγματολόγων, συμπεραίνω ότι στα πλαίσια της υπογραφής του «μνημονίου» υπάρχει άμεση και έμμεση παραβίαση του Συντάγματος η οποία γίνεται από εκείνα τα όργανα που υποτίθεται είναι εντεταλμένα να το υπηρετούν και να το τηρούν πιστά.

Σχετικά Άρθρα