Γενική

Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην Ξάνθη

Από χθες ξεκίνησε και στην Ξάνθη η νέα ομάδα ταχείας αστυνομικής επέμβασης (δίκυκλη αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ) τη μάχη κατά του εγκλήματος στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι είκοσι τέσσερις (24) αστυνομικοί που στελεχώνουν τη ΔΙ.ΑΣ και θα επιχειρούν κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα Ξάνθης αλλά και όπου παρίσταται άμεση ανάγκη χρησιμοποίησής τους θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ανά δύο και θα περιπολούν σε δύο τομείς της πόλης μας κυρίως οι οποίοι αποτυπώθηκαν βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος.
Με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ θα υπερδιπλασιαστεί η εμφανής αστυνόμευση. Η δράση της θα έχει προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες του εγκλήματος και κυρίως να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Στην πρώτη φάση του προγράμματος οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν, από νωρίς το πρωί ως αργά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της ευθύνης τους, ενώ θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, ερχόμενοι σε επαφή με κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών.
Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη και ταχεία εκπαίδευση, ενώ θα συνεχίσουν να μετεκπαιδεύονται σε βάθος χρόνου.
Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης (100). Με αυτόν τον τρόπο ειδοποιούνται οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της περιοχής τους, προκειμένου να σπεύδουν σε βοήθεια των πολιτών, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες από τις όμορες περιοχές θα κλείνουν τις πιθανές διόδους διαφυγής των δραστών.

Σχετικά Άρθρα