Γενική

Χοιρινό με φασόλια μπαρμπούνια και φρέσκα φασολάκια

Νόστιμο σαν την Κρήτη!

1 κιλό χοιρινό (σπάλα χωρίς κόκαλο)
250 γρ. Ξερά φασόλια χάντρες
500 γρ φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
½ μάτσο μαϊντανό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ)
1 ½ ποτήρι κόκινο κρασί
½ ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ιδανική συνταγή για τσίπουρο ή ρακί αφού θα βάλουμε το σκεύος στη μέση και θα τσιμπολογάμε ούλο το βράδυ οσάν να ξημερώσει μωρέ!…
Πρώτα βράζουμε τα φασόλια τα ξερά για 30 λεπτά σε άφθονο νερό που βράζει. Ταυτόχρονα κόβουμε το χοιρινό σε κύβους, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και καθαρίζουμε τα φρέσκα φασολάκια αν χρειάζεται.
Αφού σουρώσουμε τις χάντρες, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε πρώτα το χοιρινό για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Εν συνεχεία ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, την ντομάτα και τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Δυναμώνουμε την φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφού το αφήσουμε ξεσκέπαστο το τηγάνι για 3-4 λεπτά, για να εξατμιστεί το οινόπνευμα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40΄ λεπτά μέχρι να πιεί τα υγρά και μείνει με την σάλτσα του.

Σχετικά Άρθρα