fbpx
Γενική

Γέμισε η Ξάνθη με παλαιούς προσκόπους

Από τις Ενώσεις της Βορείου Ελλάδος

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ξάνθης οργάνωσε με την ΚΕΠΠΕ συνάντηση των Προεδρείων των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Βορείων Ελλάδος το Σαββατοκύριακο 15- 16 Μαΐου.
Η υποδοχή, η σύσκεψη και η απονομή τιμητικών διακρίσεων σε Ξανθιώτες παλαιούς Προσκόπους (Χάρης Βλαχόπουλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Σταματιάδης. Κώστας Τσιτσόπουλος) καθώς και το δείπνο εργασία έγιναν σε ξενοδοχείο της πόλης μας.
Παραβρέθηκαν ως Παλαιοί Πρόσκοποι και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδη με τον τ. Αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη.
Ο Μίμης Μαυρόπουλος άνοιξε το μουσικό πρόγραμμα με το ακορντεόν και όλοι μαζί τραγούδησαν το «Προσκοπάκος όταν είσαι τι ωραία που περνάς»!
Ακολούθησε η τρόϊκα: Τάκης Μιχαηλίδης, Θανάσης Λεμμονίσης, Παντελής Παπαδόπουλος οι οποίοι με το μπουζούκι, την κιθάρα, το ακορντεόν και τις υπέροχες φωνές τους εντυπωσίασαν τους φιλοξενούμενους παλαιούς Προσκόπους.
Το πρωί της; Κυριακής με δύο πούλμαν οι παλαιοί Πρόσκοποι εκκλησιάσθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο ήπιαν καφέ παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τα λυκόπουλα που είχαν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία και επισκέφθηκαν την παλιά πόλη.
Η συνάντηση τελείωσαν στις 4 το απόγευμα αφού όλοι μαζί επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις τις Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια και γευμάτισαν στο Κτήμα.
Ήταν μια ευκαιρία φίλοι Πρόσκοποι από διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδος να συναντηθούν να συζητήσουν για Προσκοπικά θέματα, να θυμηθούν παλιές εποχές, να τραγουδήσουν, να φάνε φασολάδα και να πιούν κρασί από το κτήμα του Προσκόπου Χρήστου Χούχου.

Σχετικά Άρθρα