fbpx
Γενική

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα



ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ – ΣΤΟΛΙΔΙ ΚΟΣΜΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΙΚΟΥ

Ένα κτίριο πραγματικό στολίδι κοσμεί την πλατεία του οικισμού του Μαγικού του δήμου Βιστωνίδας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού.
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, παραμονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πολιούχων του οικισμού. Το κτίριο αυτό αποτελούσε ένα όραμα του Σταύρου Χαλιωρή, ενός ανθρώπου που αγάπησε τόσο πολύ το χωριό αυτό. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πλήθος τοπικών αρχόντων, ανάμεσα στους οποίους ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βασίλης Τσολακίδης, η Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεωργία Ανδρέου, καθώς και πλήθος επισκεπτών. Στη διάρκεια των εγκαινίων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση ζωγραφικής με το στόμα του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με το Μαγικό, αφού η καταγωγή του είναι από τον κοντινό οικισμό του Πετεινού.
«Υλοποιείται το όραμα του αείμνηστου Σταύρου Χαλιωρή. Είμαστε όλοι εδώ, αυτοί που πιστέψαμε σε αυτό το όραμα και με τις δράσεις προσφέραμε στην τοπική κοινωνία, πολιτιστικά, κοινωνικά και ψυχαγωγικά. Ζητάμε τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή όλου του κόσμου, για να πετύχουμε το μεγάλο όνειρο του αείμνηστου Σταύρου Χαλιωρή. Εμένα μου ανετέθη από την οικογένεια να διευθύνω αυτό το κοινωνικό κέντρο και είναι τιμή για μένα, κάνοντάς το με μεγάλη μου χαρά, γιατί ο Σταύρος Χαλιωρής για μένα ήταν πατέρας και φίλος και έχω αντλήσει πάρα πολλά πράγματα από τη σοφία του. Με μεγάλη ευχαρίστηση θα νοιαστώ και θα καταθέσω την αγάπη μου και το μεράκι μου, με όλες μου τις δυνάμεις, για να πετύχει τους στόχους του αυτό το κοινωνικό κέντρο», δήλωσε ο Διευθυντής του Κέντρου και Δημοτικός Σύμβουλος Βιστωνίδας Γιώργος Παραστατίδης.
Το κοινωνικό αυτό κέντρο θα λειτουργεί ως πολυχώρος, αφού θα στεγάζει ιατρείο και Κ.ΑΠ.Η., ενώ θα λειτουργεί και ως αίθουσα εκδηλώσεων.
«Το όραμα του πατέρα μου Σταύρου Χαλιωρή έγινε πραγματικότητα. Εμείς οι συνεχιστές, με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας ολοκληρώσαμε αυτό το κοινωνικό κέντρο, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη αυτού του πολύ όμορφου χωριού. Στα εγκαίνια του κτιρίου έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, για να θαυμάσουμε όλοι τα έργα του, τα οποία έχουν «ψυχή» και αρέσουν πολύ στον κόσμο», είπε η κόρη του Σταύρου Χαλιωρή.
Το κοινωνικό αυτό κέντρο θα φέρει το όνομα του Σταύρου Χαλιωρή.

Σχετικά Άρθρα