fbpx
Γενική

Η πολύ καλή δουλειά της αστυνομίας, σώζει την κατάσταση

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ

Το «άνοιγμα των σπιτιών» το τελευταίο διάστημα ήταν πλέον καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα αυξανόμενο, αφού όπως έλεγαν οι κάτοικοι κάποιων περιοχών, συνέβαιναν με τέτοιο ρυθμό, που έχαναν τον αριθμό των κρουσμάτων.
Οι διαρρήξεις πραγματοποιούνταν, συνήθως όταν απουσίαζαν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους και μάλιστα απογευματινές και πρωινές ώρες, ενώ τελευταία σημειώνονταν και κρούσματα, με τους ιδιοκτήτες μέσα στα σπίτια τους. Καθημερινά, οι Ξανθιώτες γίνονταν μάρτυρες δεκάδων ύποπτων οχημάτων, οι επιβαίνοντες των οποίων παρατηρούν τα σπίτια τους, σε διάφορες περιοχές, κάτι που ισχύει ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις. Το τελευταίο διάστημα, κρούσματα αναφέρονται και μέσα στην πόλη της Ξάνθης.
Ωστόσο, φαίνεται πως τα μέτρα της αστυνομίας «έπιασαν τόπο», με αποτέλεσμα τα κρούσματα να έχουν μειωθεί σημαντικά, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι, οι κάτοικοι έχουν εφησυχάσει πλήρως.
«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λίγο ησυχάσει. Πριν από κάποιο διάστημα φοβόμαστε ακόμα να βγούμε από τα σπίτια μας, αν ήταν περασμένη η ώρα. Τώρα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, αφού δεν ακούμε άλλα κρούσματα. Η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, κάτι που φαίνεται, αφού τα περιπολικά της αστυνομίας κυκλοφορούν συχνά είτε μέρα, είτε νύχτα. Μακάρι να συνεχίσουν να κυκλοφορούν αποτρέποντας έτσι τους κλέφτες. Βέβαια και πάλι υπάρχει κάποιος φόβος, κυρίως για την επανεμφάνιση των κρουσμάτων», είπε κάτοικος ενός οικισμού της Βιστωνίδας.
Η λεία από τις κλοπές, ήταν συνήθως χρυσαφικά και μετρητά, ενώ λιγότερες αρπαγές έχουν σημειωθεί με ηλεκτρικές συσκευές και οικιακά είδη. Η μέθοδος των κλεφτών ήταν απλή και φαινομενικά αθώα, αφού πρώτα χτυπούσανε τα κουδούνια, για να ελέγξουν αν είναι κάποιος στο σπίτι. Αν δεν ήταν κανένας, έμπαιναν μέσα, παραβιάζοντας την κυρία είσοδο του σπιτιού. Αν άνοιγε κάποιος, τότε έβρισκαν μια δικαιολογία, όπως το να ρωτήσουν πώς πάνε σε κάποιο χωριό ή να ζητήσουν ένα οποιοδήποτε όνομα, λέγοντας μετά ότι έκαναν λάθος.
Καλύτερη είναι η κατάσταση και με τους επαίτες στους δρόμους της Ξάνθης, δείχνοντας ότι η «σκούπα» της αστυνομίας έκανε καλή δουλειά. Η κατάσταση στα φανάρια και στα σταυροδρόμια της πόλης είναι σαφώς βελτιωμένη, δίνοντας στους πολίτες μια ανάσα ηρεμίας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης πάντως κάνει το καλύτερο δυνατό, για να μπει ένα φρένο στην όλη κατάσταση, η οποία πριν από λίγο καιρό είχε βγει εκτός ελέγχου.

Σχετικά Άρθρα