fbpx
Γενική

Διήμερο «αγάπης» από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ξάνθης

Για μια ακόμη χρονιά οι εθελοντές της ανθρωπιάς της αγάπης της προσφοράς στον συνάνθρωπο, οργάνωσαν το διήμερο Αγάπης Παρασκευή και Σάββατο 15 Μαΐου 2010.
Την Παρασκευή έγινε η βράβευση αιμοδοτών στο κέντρο ΔΙΟΓΕΝΗΣ παρουσία του Μητροπολίτου μας, των Δημάρχων Ξάνθης και Βιστωνίδος, του Αντινομάρχη, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Βραβεύτηκαν συμπολίτες μας μουσουλμάνοι που πολλές φορές προσφέρανε λίγο από το αίμα τους σε πάσχοντας και τους έσωσαν.
Το Σάββατο έγιναν στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών την οποία παραχώρησε ο Στρατηγός Διοικητής του Δ ΣΣ, εθελοντική αιμοδοσία όπου συγκεντρώθηκαν 50 φιάλες αίματος από τη προσέλευση νέων παιδιών και Μουσουλμάνων από τα πομακοχώρια.
Κάθε φορά που παραβρίσκομαι σε τέτοιες εκδηλώσεις (βραβεύσεις ή αιμοδοσία) νιώθω μια ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί μπορώ και καταλαβαίνω την χαρά και τη υπερηφάνεια αυτών των εθελοντών της αγάπης που επί χρόνια προσφέρουν το αίμα τους και απαλύνουν τον πόνο πασχόντων συνανθρώπων μας.
Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον Πρώτο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Ελλάδος και ιδιαίτερη εκτίμηση σ αυτούς τους γνωστούς και αγνώστους αιμοδότες που μας θυμίζουν πως εκτός από βόλεμα, φιλοτομαρισμό, μικροψυχία υπάρχει και ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Νίκος Φωτιάδης

Σχετικά Άρθρα