Γενική

Πρόσφερε αίμα και κάνε μια καρδιά να χτυπά

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αγάπης 2010, από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Νομού Ξάνθης, στη διάρκεια του οποίου βραβεύτηκαν 127 εθελοντές αιμοδότες, για την κοινωνική προσφορά τους, ενώ ανάμεσα στους βραβευθέντες συγκαταλέγονται και οι πέντε νεότεροι σε ηλικία εθελοντές αιμοδότες 17 και 18 ετών.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε με τα μετάλλια του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και με τιμητικές πλακέτες από το σύλλογο, το δήμο και τη νομαρχία. Η δράση και η προσφορά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στο κοινωνικό σύνολο είναι πλέον πολύ γνωστή, με διάθεση ενός πολύ μεγάλου αριθμού φιαλών αίματος και όλων των παραγώγων του. Ο αριθμός των αιμοδοτών χρόνο με το χρόνο αυξάνεται, δυστυχώς όμως τα νοσοκομεία της Ελλάδας, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αύξηση αυτή, αφού δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό.
«Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ συγκινητική βραδιά, που είχε αρκετό κόσμο. Τη δεύτερη μέρα, έγινε η εθελοντική αιμοδοσία, στη λέσχη αξιωματικών Ξάνθης, στην οποία συμμετείχε πολύς κόσμος, παρόλο τον καιρό. Δώσανε αίμα 45 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 20 ήταν καινούργια μέλη του συλλόγου και δώσανε αίμα για πρώτη φορά. Ταυτόχρονα γινότανε και μια έκθεση ζωγραφικής, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Γενησέας και του Μειονοτικού Σχολείου του Σουνίου, τα οποία ζωγραφίσανε για την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά τραγουδήσανε και δύο τραγούδια, τα οποία συνθέσανε καθαρά για αυτόν το σκοπό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης.
Η αιμοδοσία είναι υπόθεση, η οποία αφορά σε όλους. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν τον αφορά. Κάποια στιγμή ίσως χρειάζεται αίμα κάποιος συγγενείς μας ή φίλος μας και πρέπει όλοι να καταλάβουμε, το πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε αίμα.
Η ασφάλεια και η υγεία του δότη είναι απόλυτα εξασφαλισμένες. Ο υποψήφιος υποβάλλεται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο που περιλαμβάνει τη λήψη του ιστορικού, τη μέτρηση του αιματοκρίτη, της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο κριθεί ακατάλληλος αποκλείεται αυτομάτως από την αιμοδοσία. Η διαδικασία αυτή έχει τεράστια σημασία, διότι εξασφαλίζει την υγεία τόσο του δότη, όσο και του λήπτη. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Επομένως, κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθένειας είναι αβάσιμος και παράλογος.
Αυτό που ζητάει πάντοτε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης από την Πολιτεία, είναι να επανδρωθούν τα τμήματα της αιμοδοσίας των νοσοκομείων όλης της χώρας, για να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να δώσουν αίμα.

Σχετικά Άρθρα