fbpx
Γενική

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Η θέση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης για τον Καλλικράτη

Ανακοίνωση σχετικά με τις θέσει της τοπικής οργάνωσης ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε από τον πρόεδρό της κ. Στάλιο Μωραΐτη, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέθετε το οριστικό σχέδιο στην Βουλή.
Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:
«Δεν αναφερόμαστε την οικονομική διάσταση του όρου για την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα λογοδοτήσει στον λαό. Αναφερόμαστε στην πολιτική πτώχευση που αντιμετωπίζει η χώρα και ο τόπος μας και ειδικότερα στις κρίσιμες στιγμές που αντιμετωπίζουμε.
Η ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης έκανε μια γενναία δημόσια πρόταση προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα του τόπου για να υπάρξει διαβούλευση – κι αν είναι δυνατόν συμφωνία- για το Νομοσχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που θα κρίνει τις ζωές όλων μας και ειδικότερα των μελλοντικών γενιών.
Το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε προβάλλοντας παιδικές δικαιολογίες που μόνο γέλωτα προκαλούν, προφανώς τρομαγμένο απ τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά κυρίως των δικών του στελεχών για το έκτρωμα σε επίπεδο νομού που παρουσιάστηκε και που είναι πορφανέστατο ότι οι δημιουργοί του έβλεπαν τον νομό Ξάνθης σαν μια ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ που την κόβουν σε αντίστοιχα κομμάτια μονά ή διπλά!
Το ΚΚΕ αρνήθηκε λόγω ριζικής διαφωνίας με το νομοσχέδιο αλλά καλά θα ήταν εκτός απ’ τον καταγγελτικό λόγο ν’ ακούμε και καμιά πρόταση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο ΛΑΟΣ αν και στην αρχή συμφώνησαν, τελικά με διάφορες δικαιολογίες αρνήθηκαν την παρουσία τους επιδεικνύοντας χαμηλά αντανακλαστικά.
Η ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης δεν μπορεί να βάλει μυαλό σε αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι καιροί άλλαξαν ανεπιστρεπτί. Η άσκηση πολιτικής εκτός από τέχνη του εφικτού είναι και η τέχνη του σοβαρού, του οραματιστή, του δημοκράτη.
Πόσο μελάνι και πόση φαιά ουσία πρέπει να καταναλωθεί για ν ανατιληφθούμε όλοι πόσο θετικό θα ήταν να καθίσουν 5 άνθρωποι σ’ ένα τραπέζι και ν ασυζητήσουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Πόσο δύσκολο είναι για τους φωστήρες της πολιτικής στην Ξάνθη να αντιληφθούν την αηδία που προκαλούν συμπεριφορές του 50;
Παράκληση: Μην απαντήσετε φίλοι των άλλων κομμάτων με το γνωστό ειρωνικό- αντιπαραγωγικό υφάκι των κομματικών ανακοινώσεων. Έτσι κι αλλιώς τι να πείτε για μια πρόταση που γνώμονα έχει το καλό του τόπου; Σεβαστείτε τον ξανθιώτη που όπως όλοι οι Έλληνες τρομάζουν για το μέλλον που έρχεται. Αντιληφθείτε το λάθος σας!
Ως σοβαρή παράταξη έχιυμε χρέος να ανακοινώσουμε την πρόταση της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης που είνια προϊόν διαβούλευσης στ αόργανα του κόμματος.
1. Δήμος Ξάνθης με Στυρούπολη
2. Δήμος Αβδήρων- Βιστωνίδας- Τοπείρου
3. Δήμος Μύκης με κοινότητες Θερμών, Κοτύλης, Σατρών και Δήμο Σελέρου
Υποστηρίζουμε βέβαια ότι η μόνη περιοχή που νομιμοποιείται για λόγους που το Σύνταγμά μας αλλά και το ίδιο το νομοσχέδιο αναφέρουν ότι μπορεί να είναι αυτόνομος Δήμος, είναι η Σταυρούπολη.

Σχετικά Άρθρα