fbpx
Γενική

Έργαψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ

Παράνομες σφαγές προβάτων, μη τήρηση των κανόνων καθαριότητας του φυσικού περιβάλλοντος και υγιεινής και διατάραξη της ησυχίας στην περιοχή του Λυκοδρομίου είναι το περιεχόμενο καταγγελίας κατοίκου του χωριού που αναφέρεται στην ενόχληση, αγανάκτηση και ανησυχία που προκαλούν στους συντοπίτες του και τον ίδιο οι συγκεντρώσεις γλεντιού και διασκέδασης ομάδας ατόμων σε ιδιόκτητο εκκλησάκι στην περιοχή, όπου έχουν τοποθετήσει σιδεροκατασκευή υπό τύπου στεγάστρου πραγματοποιώντας εκεί τις συνεστιάσεις τους.

ΑΓΩΝΑΣ

Κάθε φορά και ένα νέο σενάριο έρχεται στην επικαιρότητα αναφορικά με τις υποψηφιότητες τόσο για τις Περιφερειακές όσο και για τις Δημοτικές Εκλογές.
Τα κόμματα κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τις σκέψεις για τα ονόματα των υποψήφιων για τη θέση του Περιφερειάρχη, αν και οι κρυφές δημοσκοπήσεις και επαφές συνεχίζονται.
Οι επίδοξοι μνηστήρες είναι πολλοί , ο ανταγωνισμός πιο μεγάλος και η επιλογή ποιο δύσκολη. Στην Ξάνθη τα ονόματα που ακούγονται είναι τόσο του Παναγιώτη Σγουρίδη, όσο και του Γιώργου Παυλίδη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις.
Γιατί πολιτικά παρόν δηλώνει και ο Φίλιππος Τσαλίδης, αλλά και κάποιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί ανοιχτά.
Πάντως τελευταία κυκλοφορεί ένα τρελό σενάριο, αν και οι περισσότεροι το διαψεύδουν, που θέλει το Βουλευτή Ξάνθης και Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να προωθείται για τη θέση του Περιφερειάρχη.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Το «χρίσμα» από την Ρηγίλλης, περιμένουν για να ανακοινώσουνε τις προθέσεις τους και γι αυτό δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, πολλοί εν ενεργεία Νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα «σκοτάδι» επικρατεί ακόμη στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, καθώς η υποψηφιότητα Σγουρίδη δεν φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, τόσο λόγω Σωκράτη Ξυνίδη, όσο και λόγω μειονότητας…
Περιφερειακές ή Δημοτικές εκλογές «κεντρίζουν» το ενδιαφέρον πολλών πάντως εν ενεργεία Νομαρχιακών συμβούλων, αλλά προς το παρόν….και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι να κάνουνε, περιμένοντας πρώτα το χρίσμα…

ΜΑΧΗΤΗΣ

Ο λόγος γίνεται για ένα εκκλησάκι στο Λυκοδρόμι Σταυρούπολης, του οποίου η έκταση παραχωρήθηκε κατόπιν προσωπικής συμφωνίας, από το ήμισυ των συγκληρονόμων, έναντι χρηματικής αμοιβής και με τη σιωπηλή συγκατάθεση της δημοτικής αρχής και της νομαρχίας, σε ομάδες ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αυτόνομες, μη ενταγμένες σε κάποιο διάλογο.

ΘΡΑΚΗ

Δεν ξέρω αν ο Γιώργος διαβάζει «Θράκη» χαίρομαι όταν γίνονται πράξη αυτά ή κατατίθενται σαν προτάσεις από τις στήλες μου. Πριν λίγες ημέρες αναφέρθηκα στο μεγάλο γραφειοκρατικό τέρας και στον σκουριασμένο κρατικό μηχανισμό ως σημαντικός παράγοντος για την ανάπτυξη της περιοχή μας και της χώρας γενικότερα. Λίγες ημέρες μετά η υπουργός οικονομίας αναγγέλλει διαδικασίες εξπρές με νομοσχέδιο που θα παρέχει τη δυνατότητα να εγκρίνονται άμεσα οι επενδύσεις που έρχονται στη χώρα. Παρακάμπτοντας τα εμπόδια που προκαλεί σε τέτοιες περιπτώσεις η γραφειοκρατία.

Σχετικά Άρθρα