fbpx
Γενική

«Ο κάθε πολιτικός υπεύθυνος για πράξεις και παραλείψεις»

Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 90 ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης της Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει σήμερα την κυβέρνηση ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής.
«Η Κυβέρνηση αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα της χώρας, καθιστώντας παράλληλα τον κάθε πολιτικό υπεύθυνο για τις πράξεις και τις παραλείψεις του, κατά τη διάρκεια του πολιτικού του βίου, με το νομοσχέδιο για την τροποποίηση των διατάξεων του «πόθεν έσχες»», τόνισε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προχθές κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Παράλληλα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε την Ελλάδα «ως μια χώρα με μακρά δημοκρατική πολιτική παράδοση και με υψηλό δείκτη πολιτικοποίησης των πολιτών, οι οποίοι είναι σε θέση να διακρίνουν, ποιος εργάζεται, χτίζει και δημιουργεί το αύριο και ποιος, με παραλείψεις του, το γκρεμίζει».
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:
«Η ύπαρξη και η λειτουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, για τον οποίο η κυβέρνηση αγωνίστηκε σκληρά, μας παρέχει το χρόνο και την ασφάλεια να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία μας, μακριά από την αβεβαιότητα και την κερδοσκοπία των αγορών.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας και μετά από έντονη, ουσιαστική και αναλυτική διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Ένα νέο, σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο κυριολεκτικά σώζει μακροπρόθεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία, διασφαλίζοντας έτσι, τη βιωσιμότητα ενός συστήματος που όλοι γνωρίζαμε ότι χωρίς θαρραλέες τομές, θα κατέρρεε σύντομα. Επιπλέον, το νέο ασφαλιστικό αίρει μακροχρόνιες αδικίες, όπως είναι οι πολυδάπανες εθελούσιες έξοδοι και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις λίγων που επιβάρυναν όλους τους υπόλοιπους.
Παράλληλα, προχωράμε στον αγώνα μας για την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, με το νομοσχέδιο για την τροποποίηση των διατάξεων του «πόθεν έσχες» που συζητείται χθες και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Με τις τροποποιήσεις αυτές εισάγονται πλέον σκληρές διατάξεις, που περιλαμβάνουν τη δήμευση περιουσιών πολιτικών προσώπων, τα οποία αποδεδειγμένα υποβάλλουν ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», ενώ παράλληλα εκπίπτουν από το βουλευτικό τους αξίωμα όσοι συμμετέχουν σε off shore εταιρείες.
Με αυτό τον τρόπο και με μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά και καθιστούμε τον κάθε πολιτικό υπεύθυνο για τις πράξεις και τις παραλείψεις του, κατά τη διάρκεια του πολιτικού του βίου.
Τέλος, όπως γνωρίζετε, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, με θέμα την ανταγωνιστικότητα, τον αναπτυξιακό νόμο και τις μειώσεις των τιμών. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της ανάπτυξης και αυτό φαίνεται από τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουμε πάρει, όπως ο διπλασιασμός της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων μέσα σε έξι μήνες και η απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, αλλά και από πρωτοβουλίες που έρχονται σύντομα, όπως είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η αδειοδότηση των επιχειρήσεων και οι επαφές μας με ξένους επενδυτές.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μακρά δημοκρατική πολιτική παράδοση και με υψηλό δείκτη πολιτικοποίησης των πολιτών, οι οποίοι είναι σε θέση να διακρίνουν, ποιος εργάζεται, χτίζει και δημιουργεί το αύριο και ποιος, με παραλείψεις του, το γκρεμίζει».

Σχετικά Άρθρα