fbpx
Γενική

Να υιοθετηθεί και από τις υπηρεσίες της Ξάνθης

ΛΟΥΡΑΚΙ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Μια πολύ καλή πρωτοβουλία πήραν οι αρμόδιες υπηρεσίες της γειτονικής Καβάλας, η οποία αφορά στα αδέσποτα της περιοχής.
Πρόκειται για ένα λουράκι, το οποίο φοριέται στο λαιμό του αδέσποτου ζώου, αναγράφοντας ότι είναι εμβολιασμένο και στειρωμένο. Έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να φοβάται ο κόσμος, κυρίως για το λόγο των ασθενειών. Οι κάτοικοι βρήκαν αυτήν την κίνηση των αρμοδίων πολύ καλή, αφού τουλάχιστον είναι προστατευμένοι από μικρόβια και αρρώστιες.
Η κατάσταση στους δρόμους της Ξάνθης γίνεται μερικές φορές τρομακτική, από τα εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά, που λυμαίνονται την πόλη.
Τα συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα, περιφέρονται στους δρόμους της πόλης μας και μάλιστα τις περισσότερες φορές σε αγέλες, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις και σε κάποιες συγκεκριμένες οδούς, να είναι μέχρι και επικίνδυνη η κυκλοφορία, κυρίως τις βραδινές ώρες, που ο κόσμος είναι λιγοστός έως ανύπαρκτος.
Η αρμόδια υπηρεσία περισυλλογής αδέσποτων σκυλιών, προσπαθεί να μειώσει το φαινόμενο, αλλά δυστυχώς, παρόλο τις φιλότιμες και αξιόλογες προσπάθειές της, η κατάσταση δε βελτιώνεται.
Δεν είναι λίγες οι φορές, που περπατώντας στο δρόμο, βλέπεις μπροστά σου δεκάδες σκυλιά, τα οποία πηγαίνουν πάνω κάτω, τρομοκρατώντας τους Ξανθιώτες.
Μαρτυρίες Ξανθιωτών μιλούν για ενοχλητικά γαυγίσματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα την όχληση ολόκληρων περιοχών.
«Πολλές φορές εκεί που περπατάω στο δρόμο, βλέπω να με ακολουθούν σκυλιά, τα οποία δεν είναι και ήμερα, αλλά γαβγίζουν και προσπαθούν να ορμίσουν», «Σε πολλές οδούς έχω δει σκυλιά αδέσποτα. Μερικές φορές είναι και επικίνδυνα, αφού γαβγίζουν έντονα», «έχω ακούσει περιπτώσεις, που τα αδέσποτα σκυλιά έχουν δαγκώσει και συμπολίτη μας», «θα μας φάνε» και άλλες, είναι κάποιες κουβέντες Ξανθιωτών, οι οποίες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιβάλλεται να λάβουν δραστικότερα μέτρα, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο κίνδυνος από τα αδέσποτα είναι μεγάλος. Οι υπηρεσίες έστω ας υιοθετήσουν αυτήν τη μέθοδο των γειτόνων Καβαλιωτών, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την ηρεμία των Ξανθιωτών, τουλάχιστον από θέμα αρρώστιας.
Πληθαίνουν λοιπόν οι φωνές των κατοίκων της Ξάνθης, οι οποίες αφορούν στα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία βρίσκονται σε πολλά σημεία της πόλης και μάλιστα πολλές φορές είναι σε αγέλες των 6 ή 7 σκυλιών, ζητώντας άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Σχετικά Άρθρα