fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ

Μπορεί τα μέτρα της κυβέρνησης να ψηφίστηκαν μόλις την Πέμπτη και να πλήττουν άμεσα κυρίως το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι «γλίτωσαν» (προσωρινά;) τον 13 ο και 14 ο μισθό τους όμως οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα έχουν πάρει από καιρό τα «μέτρα» τους! Κύμα απολύσεων «σπάει» στην πλάτη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του νομού που μόνο το τελευταίο τρίμηνο σύμφωνα με υπολογισμούς του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης έχουν ξεπεράσει τις 100. Κι αυτές κάνοντας μόνο χρήση του 2%! Τώρα που αυξάνεται στο 4% το όριο των απολύσεων είναι εύκολο ν αναλογιστεί κανείς τι θα επακολουθήσει.

ΑΓΩΝΑΣ

Προειδοποίηση- τρόμος για την Ελλάδα από την πρόεδρο της, παθούσης λόγω ΔΝΤ, Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για την Ελλάδα και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου: «Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία».

ΜΑΧΗΤΗΣ

Ένταση επικράτησε και στο 5 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στα οικονομικά της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Ξάνθης.
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Δημήτρης Φωτιάδης καταψήφισε το θέμα, τονίζοντας ότι τα ποσά είναι υπερβολικά. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν έγινε λόγος για τις αμοιβές του Δ.Σ. της εταιρίας.
Στο θέμα παρενέβη και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Στέλιος Μωραϊτης ( μέλος του Δ.Σ. ), λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να λάβει «δραχμή» από τις παροχές του στην εταιρεία.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

«Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη λογική ως προς την εξωτερική μας πολιτική. Δεν απομονωνόμαστε, ούτε απορρίπτουμε τις σχέσεις με όποια κράτη- και ειδικά τα γειτονικά μας- έχουν αμφισβητήσεις και αμφιβολίες, ότι υπάρχει θολό τοπίο στη σχέση μας. Αλίμονο αν ήμασταν φοβικοί και φτάναμε να μην συζητάμε με κανέναν με τον οποίο έχουμε προβλήματα».

ΘΡΑΚΗ

Γνωστές οι θέσεις μου που εκφράζω μέσα από την στήλη σχεδόν καθημερινά για τα αίτια που οδήγησαν και οδηγούν τη χώρα μας σε αυτή την δίνη οικονομική κατάσταση. Τα ίδια ακριβώς συμπεράσματα διεξάγονται και από τα στοιχεία που ακολουθούν τα οποί δόθηκαν από γνωστό δημοσιογράφο και αναλυτή Γ. Δελαστίκ.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Στη Βιστωνίδα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει πιστευτό πως ο Π. Λύρατζης θα αντιπαραταχτεί με νέο ψηφοδέλτιο απέναντι σε όποια κίνηση κάνει ο Β. Τσολακίδης, αλλά και το αν θα έχει ή όχι την στήριξη του Βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος σίγουρα δεν θα έχει και εύκολο έργο να επιτελέσει, καθώς όπως είναι γνωστό, η Εύα Τσακίρη δεν καταθέτει τα όπλα, αλλά και ο Νίκος Ζλάτκος δηλώνει παρών στις ερχόμενες εκλογές.

Σχετικά Άρθρα