fbpx
Γενική

«Της Παναγιάς τα πανηγύρια»

Παιδική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Πάνω από 280 παιδιά και έφηβοι συμμετείχαν στην παιδική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων, στα πλαίσια των γιορτών νεολαίας με τίτλο «Της Παναγιάς τα πανηγύρια» την Κυριακή το βράδυ στις 7 και 30 στην αίθουσα του δημοτικού αμφιθεάτρου της Στέγης γραμμάτων και καλών τεχνών«Κώστας Μπένης» του Δήμου Ξάνθης.
Τα παιδιά με μεράκι και θέληση χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα όπως την Θράκη, την Κρήτη, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Παναγία αφού είναι η Μάνα όλων.
Η εκδήλωση είχε σαν σκοπό στα πλαίσια της ιδιαίτερης γιορτής της ημέρας να τιμήσει όλες τις μητέρες. Καθ όλη την διάρκεια της παράστασης γίνονταν αναφορά σε όλες της ονομασίες της Παναγίας και σε όλες τις στιγμές της ζωής της, όπως την γέννησής της, τα Εισόδεια, τον Ευαγγελισμό.
Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης η έναρξη: όταν όλα τα παιδιά εμφανιστήκαν στη σκηνή κρατώντας εικόνες της Παναγίας. Από νωρίς κατακλύστηκε το αμφιθέατρο από κόσμο που βρέθηκε εκεί για να απολαύσει τα παιδιά.
Νωρίτερα της ίδια μέρας πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία για την γιορτή της Μητέρας στον Ιερό Ναό Ακαθίστου Ύμνου.

Σχετικά Άρθρα