fbpx
Γενική

…ταραΝΑΚΟΥνήματα

Καλή σας ημέρα και καλή σας εβδομάδα!
Σας παραθέσω χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο του Χρήστου Γιανναρά στην Καθημερινή της Κυριακής με τίτλο: «Ώρα για «Συντακτική Εθνοσυνέλευση»».
«Η οικονομική χρεοκοπία δεν είναι τεχνικό, διαχειριστικό πρόβλημα, είναι οργανικό σύμπτωμα κοινωνικής παρακμής, απώλειας «νοήματος» της συνύπαρξης, της μετοχής σε κοινωνία σχέσεων, στη χαρά του ανήκειν. Μια συλλογικότητα παρακμάζει όταν ο άσχετος, ανόητος βίος εξαναγκάζει σε πληθωρισμό ιδιοτέλειας, σε παραίτηση από τη δημιουργία, σε χρησιμοθηρική αποκλειστικά εκδοχή της παραγωγικότητας. Το πραγματικό αίτιο της οικονομικής χρεοκοπίας είναι η υποβάθμιση των απαιτήσεων για ποιότητα ζωής, η υποκατάσταση της δημιουργικότητας του ανθρώπου από την ηδονιστική χρησιμοθηρία και την καταναλωτική βουλιμία, η έκλειψη της άμιλλας».
«Τα υπάρχοντα κόμματα έχουν ιστορικά τελειώσει, το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι οριστικά φθαρμένο, ντροπιαστικά εκφαυλισμένο, γελοιωδώς ανίκανο, εγκληματικά ένοχο. Η χώρα χρειάζεται μεταπολίτευση, εκλογές για Συντακτική Συνέλευση, καινούργιο εξ υπαρχής Σύνταγμα».
Τα ψέματα αδέλφια τελείωσαν.
Πρέπει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του και συλλογικά να δούμε πως θα αναστηθούμε.
Η επταήμερη εκδρομή που ήμασταν τελείωσε και τώρα πρέπει να ενηλικιωθούμε.
Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι βαδίζουμε ντουγρού για χρεοκοπία και στάση πληρωμών.
Κινδυνολογία; Τρομολαγνεία;
Εύχομαι να διαψευσθούν.

Σχετικά Άρθρα