fbpx
Γενική

Χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας για τον Καλλικράτη

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΗΣΕΑ

Αποφασισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι του δήμου Βιστωνίδας, να κρατήσουν την έδρα του νέου δήμου Δημοκρίτου στη Γενησέα και όχι στα Άβδηρα, όπως προβλέπει το προσχέδιο του «Καλλικράτη».
Οι υπάλληλοι του δήμου Βιστωνίδας, «ξεχύθηκαν» χθες το πρωί στους δρόμους των οικισμών Αυξεντίου, Αλκυώνης και Μαγικού της Βιστωνίδας, με σκοπό τη συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους, οι οποίες θα είναι μια «δυνατή φωνή» σε αυτήν την κυβερνητική αυθαιρεσία, όπως έχει χαρακτηριστεί από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση του δήμου.
Σε καθημερινή βάση τα «συνεργεία» του δήμου βρίσκονται κάθε φορά και σε έναν άλλο οικισμό, συλλέγοντας υπογραφές, τις οποίες, όπως λένε οι υπάλληλοι, οι κάτοικοι τις βάζουν με χαρά και ελπίδα να εισακουστεί η θέλησή τους.
«Θέλουμε οπωσδήποτε να μείνει η έδρα στη Γενησέα, η οποία είναι στο κέντρο του συνενωμένου δήμου. Τα Άβδηρα είναι μακριά από εμάς και πόσο μάλιστα από τους οικισμούς του Σελέρου, οι κάτοικοι του οποίου πρέπει και αυτοί να κινητοποιηθούν», είπε ο κ. Ιορδάνης, κάτοικος του οικισμού του Αυξεντίου του δήμου Βιστωνίδας.
Η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση του δήμου, Ζλάτκος και Τσολακίδης που έχουν συνταχθεί στον κοινό σκοπό, υπολογίζουν να μαζευτούν εντός των επόμενων ημερών πάνω από 15.000 υπογραφές, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, και το Υπουργείο, για αυτή την απερισκεψία να ορισθεί ως έδρα του νέου Δήμου Δημοκρίτου ο οικισμός των Αβδήρων.

Σχετικά Άρθρα