fbpx
Γενική

Δική μας ήταν η πρόταση για την ονομασία: Δήμος Δημόκριτος

Επιστολές Μ. Καρυωτάκη σε Πρωθυπουργό και Υπ. Εσωτερικών

Την ονομασία Δήμος Δημόκριτος την είχε προτείνει ο συνεργάτης της εφημερίδας μας κ. Μενέλαος Καρυωτάκης με άρθρο του στην εφημερίδα μας. Ο κ. Καρυωτάκης γράφει στον Διευθυντή της εφημερίδας μας: «Το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό: Μικροπολιτικό- ανεδαφικό και αντι- οικονομικό.
Το μόνο που κράτησαν από τις προτάσεις μας είναι: Η ονομασία του ενός Δήμου με το όνομα του πατέρα μας: «Δημόκριτου»».
Παράλληλα μας απέστειλε αντίγραφα επιστολών προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό όπως και επιστολές του προς τους έτερους δύο αρμόδιους του σχεδίου Καλλικράτης.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Θεωρούμε ότι: Εποικοδομητικό θα ήταν αν λαμβάνατε υπόψη και την συνημμένη πρόταση η οποία έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα «XanthiNews» στις 30 Ιουλίου 2008.
Υποστηρίζουμε ότι: Το συμφέρον της αυτοδιοίκησης Α Βαθμού επιβάλλει να οριοθετηθεί σε όλη την επικράτεια, Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ. Για λόγους : Οικονομικούς- πολιτικούς- αναπτυξιακούς και προσφοράς στους Δημότες, αξιόλογο ανταποδοτικό όφελος.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, που ο νομός παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες όπως ο Νομός Ξάνθης. Είναι δυνατόν να μην εφαρμόζεται ο προαναφερόμενος κανόνας: Νόμος και Δήμος, στο σχέδιο Καλλικράτης.
Επίσης θεωρούμε ότι, πρέπει με αυστηρότητα να ελέγχονται οι Δημαρχιακές δραστηριότητες. Διότι δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος σήμερα, ότι ασκείται ορθολογιστική διαχείριση στα πεπραγμένα των Δήμων. Πρόσφατο παράδειγμα του Δήμου Παγγαίου- Καβάλας.
Το ερώτημα που γεννάται είναι, ποιος και πως ελέγχονται:
α) Οι αθρόοι διορισμοί.
β) Δυσλειτουργία πλήθους Δημοτικών επιχειρήσεων.
γ) Πολυτελή αυτοκίνητα (εκτός των Μερσεντές, οι οποίες θεωρούνται πλέον BANAL)
δ) Δημοτική Αστυνομία, τι προσφέρει; Όταν η κυκλοφορία ασφυκτιά και το έγκλημα οργιάζει.
ε) Εν τέλει, όλες οι αμοιβές και τα επιδόματα μερικών βαθμούχων.
Συμβαίνει, οι Δήμοι να είναι χρεωμένοι και οι Δημότες να πληρώνουν δημοτικά τέλη μεγαλύτερα από την ηλεκτρική ενέργεια του νοικοκυριού τους. Ενδεικτική είναι η συνημμένη απόδειξη της ΔΕΗ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η εφημερίδα «XanthiNews» στο φύλλο της 8 ης Ιανουαρίου 2010 το οποίο σας εσωκλείω. Δημοσίευει την πληροφορία, ότι με την εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2 στο θεσμό της αυτοδιοίκησης στο νομό Ξάνθης δημιουργούνται 4 Δήμοι.
Σας εσωκλείω επίσης, δημοσίευμα μου στην ίδια εφημερίδα της 30 ης Ιουλίου 2008.Οπου λεπτομερώς αναλύω, ότι πολιτικοοικονομικό, αλλά και εθνικό συμφέρον του νομού Ξάνθης είναι: Λόγω της γεωπολιτικής- θρησκευτικής ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει ο νομός Ξάνθης, θα πρέπει να δημιουργηθούν ΔΥΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ. Αυτό υλοποιείται εάν οριοθετήσουμε και διαιρέσουμε κάθετα το νομό. Ώστε, αποφεύγουμε να δημιουργήσουμε δύο Δήμους με εγγενή ανισορροπία. Τον Δήμο του φτωχού βορρά και τον Δήμο του πλούσιου νότου.
Διαφορετικά, γκετοποιούμε ένα σημαντικό γεωπολιτικό τμήμα του νομού μας. Όταν η ορεινή περιοχή του νομού κατοικείται ως επί το πλείστον από Μουσουλμάνους το θρήσκευμα.
Κοντολογίς, δημιουργείται ο φτωχός Δήμος της Μύκης και εντελώς ιδιαίτερα δημιουργούνται οι πλούσιοι παραλιακοί Δήμοι.
Είχα προτείνει: Να παραμείνει η ονομασία στο Δήμο Ξάνθης, η οποία έλκει από την βασίλισσα Ξανθίππη. Ο δεύτερος Δήμος να ονομαστεί Δημοκρίτειος Δήμος, προς τιμήν του πατρός μας φιλόσοφου Δημόκριτου.
Η γενική άποψη μας είναι: ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ, εκτός από ορισμένες ιδιαιτερότητες όπως του νομού Ξάνθης. Περιορίζονται σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα των Δήμων, συνάμα δε αποκτούν οικονομική και πολιτική οντότητα.
Αρκεί να υπολογίσει κανείς το κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας 1035 Δήμων. Χιλιάδες: οι Δήμαρχοι- οι Αντιδήμαρχοι- οι Γραμματείς- οι Φαρισσαίοι- οι παρατρεχάμενοι- οι οικοδομικές εγκαταστάσεις και βεβαίως ο ανάλογος αριθμός, των Μερσεντές.
Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στο σοβαρό θέμα των περικοπών μισθών και συντάξεων, που ευρέως συζητείται τις μέρες αυτές.
Δεν είναι λογικό αλλά και θεμιτό, να διαμαρτύρονται για τις περικοπές 1.400 εργαζόμενοι, γιατί λέει εργάζονται σπανίως και το βράδυ. Και πρέπει να εισπράττουν τετραπλάσιες αμοιβές από διακεκριμένους νέους επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται με το καθεστώς της βάρδιας, και το μαγαζί δεν κλείνει επί 24ωρου βάσεως.
ΥΓ. Τα κτήρια των καταργημένων Δήμων, προτείνουμε να μετατραπούν ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Σχετικά Άρθρα