fbpx
Γενική

«Φρένο» στην καθημερινή ταλαιπωρία δεκάδων Ξανθιωτών

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟ Κ.Ε.Π. ΤΗΣ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Τέλος θα λάβει επιτέλους η καθημερινή ταλαιπωρία Ξανθιωτών, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το Κ.Ε.Π. της Υπερνομαρχίας, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Ανατολικής Θράκης και Αγίου Ελευθερίου.
Το Κ.Ε.Π. έφυγε αναγκαστικά από το κτίριο της νομαρχίας Ξάνθης, όπου στεγάζονταν, αφού αυτό κρίθηκε απαραίτητο, λόγω έλλειψης χώρου. Το νέο σημείο μεταφοράς του όμως δεν αποδείχθηκε καθόλου εξυπηρετικό, αφού είναι σε μια περιοχή πυκνοκατοικημένη και χωρίς θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα οι πολίτες, που απευθύνονται σε αυτό, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, ψάχνοντας σε πολλές περιπτώσεις αρκετή ώρα, μόνο για να παρκάρουν.
«Το Κ.Ε.Π. αναγκάστηκε να φύγει από τη νομαρχία, διότι υπήρχε δυσκολία χώρου. Προκειμένου λοιπόν να δημιουργήσουμε δύσκολες αντιπαλότητες, ζητήσαμε χώρο να νοικιάσουμε και να βγούμε έξω. Οι χώροι που θέλαμε είχαν πάρα πολύ υψηλά νοίκια και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε λίγο περιφερειακά, όπου πραγματικά δεν είναι και ο κατάλληλος χώρος και αρκετοί συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται. Αυτό το είδαμε από την αρχή, όμως ήδη είχαμε μπει στη διαδικασία, η οποία ήταν πολύ μακρά για την υλοποίηση και την έγκριση του χώρου αυτού από το υπουργείο. Είναι βέβαιο ότι πρέπει να αλλάξει και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει σύντομα, ιδιαίτερα μετά από τις αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης, θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε μια πιο καλή και πιο σωστή αλλαγή. Δεν πρέπει να βιαστούμε, για να κάνουμε ένα βήμα, το οποίο θα είναι σίγουρο και καλό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κωνσταντίνος Τάτσης.
Ωστόσο, παρόλο την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή θέσεως του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών της υπερνομαρχίας, αυτό θα γίνει μεν σύντομα, αλλά όχι άμεσα. Σκέψεις για το πού θα μεταφερθεί υπάρχουν από τους αρμόδιους, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα ανακοινώσιμες.
«Σκέψεις για το οπού θα πάει υπάρχουνε, αλλά δεν υπάρχει λόγος να δεσμευτούμε από τώρα, διότι οι σκέψεις διευρύνονται και αλλάζουνε αναλόγως με τα πράγματα. Θα το δούμε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τάτσης.
Το τελευταίο διάστημα πλήθαιναν τα παράπονα των πολιτών, οι οποίοι ολοένα και περισσότεροι εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την τοποθεσία, όπου βρίσκεται το Κ.Ε.Π., αφού όπως λένε οι ίδιοι, είναι πολύ δύσκολο να εξυπηρετηθεί κάποιος εκεί, λόγω του σημείου, με κυριότερο πρόβλημα το παρκάρισμα. Οι πολίτες ελπίζουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια γρήγορα και πολύ σύντομα να δουν ένα νέο Κ.Ε.Π., σε ένα χώρο με εύκολη πρόσβαση.

Σχετικά Άρθρα