fbpx
Γενική

Βάλτε το ποδήλατο στη ζωή σας!

Αναπτύσσεται δυναμικό κίνημα στην Ξάνθη

Ένα κίνημα αναπτύσσεται σιγά σιγά στην πόλη μας και αφορά στην είσοδο του ποδήλατου στη ζωή μας. Σκοπός η δημιουργία «συλλόγου φίλων του ποδηλάτου» που οργανώνει ποδηλατικές διαδρομές. Με φυλλάδια παροτρύνουν τους οδηγούς να μετακινούνται στην Ξάνθη με αυτό το μέσο μαζικής μεταφοράς γιατί κερδίζουμε χρόνο πηγαίνοντας στη δουλειά, βλέπουμε αντοχή και σώμα να βελτιώνονται καθημερινά, χαρίζουμε στον εαυτό μας ψυχική και σωματική υγεία, εξοικονομούμε χρήματα από την άσκοπη κατανάλωση καυσίμων και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας.
Στο facebook υπάρχει το σχετικό γκρουπ με τίτλο: «Every Bike a love affair…Xanthi». Την προηγούμενη Κυριακή για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα στην πόλη μας με μεγάλη συμμετοχή, από άτομα ηλικίας από 8 έως 60 ετών, λέγοντας ΟΧΙ στα ογκώδη οχήματα που κατακλύζουν καθημερινά το κέντρο της Ξάνθης! Η διοργανώτρια ποδηλασιών του group «Θέλω ποδηλατόδρομο στην Κομοτηνή εδώ και τώρα» Μαρία Χρυσοβαλάντη Κυριακοπούλου, συμμετείχε επίσης!
Στο γκρουπ τους στο facebook αναφέρουν: «Η πόλη μας είναι μικρή κι ακόμα μικρότερο το κέντρο της, για να κινούμαστε με το αυτοκίνητο…
Το ποδήλατο είναι λύση για να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στην ευρύτερη εμπορική περιοχή του κέντρου.
Ο δήμος Ξάνθης κάνει βήματα μπροστά με πεζοδρόμηση του κέντρου. Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να συνδράμουμε. Τα ποδήλατα έχουν αλλάξει από τότε που κάναμε μικροί. Ξαναμπείτε στο κλίμα!»

Σχετικά Άρθρα