fbpx
Γενική

Προσβλέπουν σε συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ Ε.Β.Ε. ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Επίσκεψη στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο Ε.Β.Ε., πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης το Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Τουρκίας και Πρόεδρος του Εμπορικού Χρηματιστηριακού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης Μουσταφά Γιαρντιμτζί, το Μέλος Οργανισμού Εξωτερικών Σχέσεων και Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Σελίμ Εγκελί, καθώς και Περιφερειακός Συντονιστής Ντείκ Αισεγκιούλ Αριτζάν, με σκοπό την πρόσκληση του Ε.Β.Ε. Ξάνθης, σε μια συγκέντρωση επιμελητηρίων, που θα γίνει στην Αδριανούπολη.
Η αντιπροσωπεία από την Τουρκία συναντήθηκε με μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, με τα οποία συζήτησε και τις προοπτικές για εμπορικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Στις συζητήσεις που είχαν τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης, αντάλλαξαν απόψεις και μίλησαν για τα προβλήματα του επιχειρηματικού τομέα των δύο χωρών, τα οποία είναι κοινά, ενώ αντάλλαξαν και απόψεις, με σκοπό τη λύση των προβλημάτων αυτών.
«Ο Τούρκος πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Αδριανούπολης ήρθε εδώ για να μας κάνει μια πρόσκληση, διότι τον Ιούνιο, θα γίνει μία μεγάλη συγκέντρωση στο επιμελητήριο της Αδριανούπολης, στην οποία θα συμμετέχουν πολλοί επιχειρηματίες και πολύς κόσμος από την Ανατολική Θράκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι, η συγκέντρωση αυτή θα είναι όφελος για όσους συμμετέχουν, αφού θα γνωρίσουν πάρα πολλούς επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν ίδιες επιχειρήσεις και θα μπορούν να κλείσουν κάποιες συμφωνίες και κάποιες δουλείες», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Ξάνθης Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και άλλα στελέχη του επιμελητηρίου, καλωσόρισαν τους Τούρκους συναδέλφους τους και συζήτησαν μαζί τους θέματα, κυρίως που αφορούν στον επιχειρηματικό τομέα. Στις συζητήσεις που είχαν τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης με την τουρκική αντιπροσωπεία, αντάλλαξαν απόψεις και μίλησαν για τα προβλήματα του επιχειρηματικού τομέα των δύο χωρών, τα οποία είναι κοινά, ενώ αντάλλαξαν και απόψεις, με σκοπό τη λύση των προβλημάτων αυτών.
Όταν οι λαοί έρχονται πιο κοντά, λύνονται και καλύτερα τα προβλήματα, ενώ και οι οικονομικές και οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, είναι και πάλι προς όφελος των δύο χωρών, το οποίο δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτιστικό, ενώ συγχρόνως με τις επαφές αυτές, αποδεικνύεται ότι δε χωρίζει τίποτα τους δύο λαούς.
«Ήρθαμε στο Ε.Β.Ε. Ξάνθης με σκοπό να προσκαλέσουμε τα μέλη του στη μεγάλη συγκέντρωση, που θα γίνει τον Ιούνιο στην Αδριανούπολη, με τη συμμετοχή πολλών επιμελητηρίων. Θα πάμε να προσκαλέσουμε και άλλα επιμελητήρια από τη Βόρεια Ελλάδα. Από τη συγκέντρωση αυτή θα διεξαχθούν πολλά συμπεράσματα, τα οποία θα είναι για το καλό και των δύο χωρών», είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Χρηματιστηριακού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης Μουσταφά Γιαρντιμτζί.

Σχετικά Άρθρα