fbpx
Γενική

Εν αρχή ην ο Ποϊ

Στη «γωνία» Αστέρας, Καβάλα

Ένα από τα «hot» ονόματα στο επικείμενο καλοκαιρινό παζάρι είναι δίχως αμφιβολία ο Μάουρο Πόι. Ο 28χρονος Αργεντινός ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα και έχει δύο σημαντικά διαπραγματευτικά ατού στα χέρια του.
Πρώτον, το συμβόλαιό του εκπνέει τον Ιούνιο και δεύτερον, διαθέτει κοινοτικό (ισπανικό) διαβατήριο.
Ο πρώτος σκόρερ της θρακιώτικης ομάδας (με 7 καθοριστικά γκολ και 28 συμμετοχές ως βασικός) πραγματοποίησε πολύ καλό πρωτάθλημα και όπως είναι λογικό, οι «μετοχές» του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν ανέβει.
Παράλληλα και ο ίδιος θέλει να κερδίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο- σε απολαβές- συμβόλαιο και είναι σε θέση να το πετύχει, όντας ουσιαστικά ελεύθερος.
Φυσικά, ο Νίκος Κεχαγιάς τον έχει στα πλάνα του και τον θεωρεί απαραίτητο στο σχεδιασμό της νέας Ξάνθης, ενώ και ο Χρήστος Πανόπουλος έχει αποφασίσει να τον κρατήσει στο ρόστερ.
Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως το αφεντικό της ακριτικής ομάδας θα του καταθέσει άμεσα δελεαστική πρόταση για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Συνεπώς, η Ξάνθη φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά τον τελευταίο τον έχει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.
Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως στο κόλπο της απόκτησής του έχουν μπει και άλλες ομάδες της Super League. Για τον Πόι, λοιπόν, ενδιαφέρεται η Καβάλα που και έχει ήδη κάνει την πρώτη κρούση, αλλά και ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Βαγγέλη Βλάχο να έχει πολύ καλή γνώμη για την αξία και τις δυνατότητές του και τη διοίκηση των Αρκάδων να ετοιμάζει την κίνησή της.
Οι δύο ομάδες θεωρούν πως ο Πόι μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως πλάγιος χαφ (παίζει με την ίδια άνεση και στις δύο πλευρές) όσο και ως επιθετικός και το κυριότερο δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, καθώς αγωνίζεται τρία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Όπως και να έχει, σύντομα θα ξεκαθαρίσει αν ο περιζήτητος Αργεντινός θα συνεχίσει για τέταρτο χρόνο (ίσως και για περισσότερα) στην Ξάνθη ή αν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι σε άλλη πόλη της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα